Anlık Bildirim

Windows 7 sürümünün hakimiyeti bitmek üzere

Uzun süredir işletim sistemi pazarının ve Windows ekosisteminin lideri durumunda olan Windows 7 sürümü artık yavaş yavaş geri plana doğru yol almaya başladı.

Windows tarihinde belki de en fazla hakimiyet süren işletim sistemi Windows 7 olmuştur. Windows 8 işletim sisteminin başarısız olması şüphesiz bunda en büyük etken. İstediğini alamayan kullanıcılar sayesinde Windows 7 iyice kemikleşirken uzun bir süre yüzde 50 üzerinde pazar payını devam ettirmişti.

Genel tahminler bu yönde

Hatasını anlayan ve Windows 10 işletim sistemi ile durumu toparlamayı başaran Microsoft dengeleri değiştirmeye başladı. Hızla büyüyen Windows 10 işletim sistemi Windows 7’nin hakimiyetini bitirmek üzere.

Son verilere göre Windows 7 kullanım oranı yüzde 43 seviyesinde seyrediyor. Windows 10 kullanım oranı ise yüzde 33 seviyesine çıkmış durumda. Kaynaklar en geç yıl sonunda Windows 10 işletim sisteminin Windows 7 işletim sistemini geçeceğini tahmin ediyor.

Tarayıcı oturumlarına göre veri toplayan diğer bir analiz platformu Windows 10 sürümünü lider ilan etmişti ancak genel tahminler bunun henüz gerçekleşmediği yönünde. Özellikle kurumsal tarafta Windows 10 kullanımının artması ile genel pazar payının öne geçmesi bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9966 kez okundu.
33 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, windows 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim