Anlık Bildirim

WhatsApp'a sadece Android O'da çalışan yeni bir özellik geldi

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sadece Android O kullanıcılarının faydalanabileceği yeni bir özelliğe sahip oluyor. Görüntülü aramaya resim içinde resim desteği geldi.
WhatsApp beta dün 2.17.265 numaralı sürüme güncellenirken çoğu kullanıcının göremediği bir yenilikle geldi. Zira değişikliği fark edebilmek için Android'in en yeni sürümünü çalıştıran bir cihaza sahip olmak gerekiyordu. WhatsApp artık Android O'da görüntülü aramalar için resim içinde resim (picture-in-picture) özelliğini destekliyor.
Bildiğiniz gibi Android Nougat ve alt sürümlerde görüntülü arama başlatıldığında geri tuşuna dokunursanız, arama arka plana gider ve sesli görüşme devam ederken video duraklar. Böylece sohbet ekranına geri dönerek telefonunuzda başka bir işlem yapabilirsiniz. Yeni özellikle birlikte Android O'da geri tuşuna dokunduğunuzda, video yüzen bir pencere haline gelecek ve telefonunuzda başka işlem yaparken bir yandan da görüntülü görüşmeye devam edebileceksiniz.
Yüzen video hareket ettirilebiliyor ancak yalnızca ekranın kenarlarından birine taşıyabiliyorsunuz. Üzerine dokunduğunuzda ise normal boyutuna geri dönüyor. Aşağı doğru kaydırılınca görüşmeyi arka plana atarak, Nougat ve daha düşük sürümlerde olduğu gibi videoyu duraklattığını belirtelim.
Resim içinde resim (picture-in-picture) API'si sadece Android O'ya eklenmiş durumda. Dolayısıyla bu özellik Android'in eski sürümleri için geçerli olmayacak gibi görünüyor. Öte yandan WhatsApp''ın bu yeniliği destekleyen ilk uygulama olmadığını belirtelim. Resim içinde resim özelliğini daha önce Duo, VLC Beta, Play Movies ve Chrome gibi uygulamalarda da görmüştük. Giderek daha fazla uygulamanın bu akıma katılması bekleniyor.
WhatsApp'ın bu yeni özelliğini denemek isterseniz Android O Geliştirici Önizleme sürümünü çalıştıran bir cihaza sahip olmanız gerekecek. Ayrıca Play Store'daki WhatsApp beta programına katılmanız ya da APK Mirror üzerinden manuel olarak en yeni APK dosyasını indirmeniz de lazım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27641 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, video ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim