Anlık Bildirim

WhatsApp üzerinde yine telefonu çökerten mesajlar ortaya çıktı

Bir sembol arkasına yerleştirilen gizli kodlar uygulamada sonsuz döngüye sebep oluyor. Uygulama kitleniyor ve telefonun da çökmesine sebep oluyor. Detaylar haberimizde.

WhatsApp üzerinde yine telefonu çökerten mesajlar ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Son dönemde SMS, iMessage veya WhatsApp üzerinden akıllı telefonları çökertebilen mesajlara şahit oluyoruz. Son zararlı mesaj örneği yine WhatsApp uygulamasından geldi.

Mesajlara dikkat

Henüz keşfedilen mesajlar şu anda WhatsApp Android uygulamasında etkili oluyor ve uygulamayı bir anda sonsuz döngüye sokuyor. Haliyle akıllı telefonun da çökmesine sebep oluyor.

Uygulamada kullanıcıya normal bir metin mesajı gönderiliyor. Mesajın içerisinde yer alan bir sembole tıklanması isteniyor. Kullanıcı bu sembole tıklarsa bir anda -&rlm:- kodunun tekrar tekrar çalıştığı görülüyor ve uygulama çöküyor. Bu sembol görünür veya görünmez bir şekilde tasarlanabiliyor.

İlginç açıkla ilgili pek çok görsel ve video internette dolaşmaya başladı. Yazılar sağdan sola veya soldan sağa olabiliyor. Yani dil fark etmiyor. Belirtilen sembole tıklandığında her şey olup bitiyor. Şimdilik WhatsApp bununla ilgili bir güncelleme yayınlamadı bu bakımdan gelen mesajlara tıklamamakta fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15546 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, WhatsApp ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim