Anlık Bildirim

AMD’nin merakla beklenen Radeon RX Vega ekran kartı etkinliği önemli gövde gösterilerine sahne oldu. Oyuncuları heyecanlandıran kartların yanında profesyonelleri heyecanlandıran Vega ekran kartları da vardı. Bunlardan birisi Radeon Pro WX 9100 idi.

Vega dokunuşu

AMD Radeon Pro WX serisi, iş istasyonlarına yönelik ekran kartları barındırıyor. Geçen yıl firma Fire Pro W olan isimlendirmeyi değiştirmiş ve tüm kartları Polaris tabanlı olanlar ile yenilemişti. Radeon Pro WX serisi bugün en güçlü haline ulaştı.

Radeon Pro WX 9100 ekran kartında Vega 10 XT grafik çekirdeğinin kullanıldığını görüyoruz. 4096 Stream işlemcisi ve 1500MHz saat frekansı ile 12.3TFLOPS işlem performansı sunan ekran kartı 16GB HBM 2 bellek ile geliyor. Aslında yeni Radeon Pro ekran kartları oyuncu ekran kartlarından daha fazla bellek kapasitesi ile donatılmış diyebiliriz.

2048-bit bellek veri yolu ile 480GB/s bant genişliğine ulaşabilen ekran kartında HBM2 tampon kontrolcüsü, Vulkan 1.0, OpenGL 4.5, OpenCL 2.0 gibi önemli teknolojik destekler yer alıyor. Böylece geçmişte mümkün olmayan sıra dışı iş yüklerinin üstesinden gelinebiliyor. Yeni ekran kartı için 2199$ fiyat etiketi belirlenmiş. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim