Anlık Bildirim

Uzay İstasyonu Ay'ın önünden geçiyor: İşte müthiş görüntüler

Uzay İstasyonu'nun Dünya'dan çekilmiş görüntülerini sıklıkla görüyoruz. Ancak amatör bir astronomun paylaştığı yeni bir video diğerlerinden çok daha farklı ve etkileyici bir görüntü sunuyor.
Londra'da yaşayan amatör bir astronom, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) muhteşem bir görüntüsünü yakaladı. YouTube üzerinden yayınlanan videoda ISS'i yalnız uydumuz Ay'ın önünden geçerken görüyoruz. Uzay İstasyonu ve Ay'ın net görüntüleri gerçekten de epey etkileyici.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Ay'ın önünden geçtiği bir videosunu yakalamak oldukça zor bir iş. Zira bunun için birçok koşulun aynı anda gerçekleşmesi gerekiyor. Konuyla ilgili konuşan Szabolcs Nagy isimli astronom,"Şartlar tam anlamıyla kusursuz olmalı. Ay'ın net bir şekilde görülebilmelisi, ISS'in uygun bir pozisyonda olması, ışık seviyesinin yeterli olması, hava şartlarının iyi olması gibi birçok şartın aynı anda gerçekleşmesi gerekiyor." sözlerini kullandı.

Yakaladığı fotoğraf ve videoları kendi internet sitesi üzerinden paylaşan Nagy, yayınladığı görüntülerin özellikle de komplo teorilerine inanan bazı şüpheci insanlar tarafından da epey ilgi gördüğünü söylüyor.

Macaristan asıllı astronom,"Benden onlara Uluslarası Uzay İstasyonu'nun (veya onların sözüyle 'Uluslararası Sahte İstasyon') varlığına dair kanıt sunmamı istiyorlar. Ben de onlara çıkarıp kendi yakaladığım video ve fotoğrafları gösteriyorum. Bu seferse cevapları 'sahte', 'CGI', 'hologram' vs. oluyor. Favorimlerimden birisi bu." ifadelerini kullanmış.

Nagy son olarak,"Şüpheci insanlar sadece bir kaç kez teleskopla uzaya baksalar zaten gerçeği kendileri görecek. Gece göğünü keşfetmek inanılmaz bir şey ve amatörce yapılan bir astronomluk bile insanların evren hakkındaki görüşlerini tamamıyla değiştiriyor." şeklinde konuştu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15723 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uluslararası uzay istasyonu, astronomi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim