Anlık Bildirim

Türkiye'nin internet hızı belli oldu: Dünyada kaçıncı sıradayız?

Yayınlanan son rapora göre Türkiye’deki mobil ve sabit geniş bant internet hızları belli oldu. Geçtiğimiz yıla nazaran bir basamak yükselen ülkemizde kullanıcıların beklentileri hâlen karşılanmıyor.
Akamai Technologies tarafından 2016 yılının dördüncü çeyreği baz alınarak hazırlanan global internet raporu nihayet yayınlandı. Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeyi kapsayan araştırma, genel bağlantı hızları konusunda önemli bilgiler içeriyor. Buna göre dünyada ortalama internet hızı geçtiğimiz çeyreğe oranla yüzde 12, 2016'nın aynı dönemine kıyasla yüzde 26 artışla 7.0 Mbps olarak belirlendi.

En hızlı internet bağlantısı -daha önceki yıllarda olduğu gibi- 26.1 Mbps ile Güney Kore’ye ait. Onu Norveç (23.6 Mbps), İsveç (22.8 Mbps), Hong kong (21.9 Mbps) ve İsviçre (21.2 Mbps) takip ediyor. Türkiye’yi beklentilerin aksine "Orta Doğu ve Afrika" kategorisi altında listeleyen Akamai, ülkemizin İsrail'le birlikte en düşük hız artışı gösteren ülkelerden olduğunu belirtiyor.

Türkiye 7.6 Mbps ile dünyada 71. sırada yer alıyor

Elde edilen verilere bakılırsa Türkiye’de ortalama internet hızı bir önceki çeyreğe göre yüzde 13 artış (yıl bazlı artış yüzde 20) göstererek 7.6 Mbps olarak açıklandı. Böylelikle dünyada 71. sırada yer alıyoruz. Diğer bir deyişle dünya ortalamasının sadece 0.6 Mbps üzerindeyiz. Mobil cephede en hızlı ülke 26.8 Mbps oranıyla İngiltere olurken, en düşük hız 2.9 Mbps ile Venezuela’da kaydedildi. Türkiye’nin ise 13.9 Mbps mobil internet hızıyla bu alanda diğer ülkelere nazaran iyi bir konumda olduğunu söyleyebilmek mümkün.
Türkiye'nin internet hızı belli oldu: Dünyada kaçıncı sıradayız?
 
Ortalama sabit geniş bant internet hızları
 
8,581,580 tekil kullanıcının yer aldığı ülkemizde 4 Mbps üstü kullanım yüzde 78, 10 Mbps üzeri kullanım yüzde 19 ve 15 Mbps üzeri kullanım yüzde 7 şeklinde tespit edildi. Biraz daha geriye gittiğimizde 2016'nın üçüncü çeyrek verilerine göre Türkiye 6.9 Mbps ortalama hız ile 72. sıradaydı. Yani iki çeyrek dilim arasında 0.7 Mbps hız artışı meydana geldi. Dilerseniz raporun tamamına hemen aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Ortalama mobil internet hızları 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20507 kez okundu.
128 kişi, toplam 133 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, adil kullanım kotası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim