Anlık Bildirim

Turkcell’den ilginç hamle: Enerji ticareti şirketi kuruyor

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. elektrik ticari yapmak için bir şirket kurulacağını açıkladı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi. İşte konuya ilişkin detaylar:

Turkcell’den ilginç hamle: Enerji ticareti şirketi kuruyor Tam Boyutta Gör

Ülkemizin önemli şirketlerinden biri olan Turkcell, 2016 yılını rekor büyüme ile kapatarak geleceğe dönük olarak parlak bir duruş sergilemişti. Hali hazırda Ukrayna’da Lifecell adıyla hizmet veren bir operatörün de Turkcell Euroasia üzerinden sahibi olan Turkcell bu kez farklı bir hamle ile karşımızda.

Kamuyu Aydınlat Platformu (KAP)’na bir açıklama geçen şirket, sermayesinin tamamı kendisine ait olan ve 2 milyon lira ödenmiş sermayeli bir enerji şirketi kurulacağını duyurdu. Turktell Bilişim Servisleri A.Ş. olarak isimlendirilen işletmenin hizmet alanı olarak elektrik enerjisi ticareti, toptan ve perakende elektrik satışı olarak ifade ediliyor. Şirketin kuruluş kararı ise 21.11.2016 tarihindeki genel kurulda alınmış.

Tescil işlemleri gibi yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) başvuruda bulunarak lisans alması gerekecek olan şirketin kuruluş amacı ve hizmet detayları kapsamında ise şirket cephesinden gelmiş bir açıklama bulunmuyor. 

Dünya genelinde bilişim şirketleri özellikle çevreye duyarlı olduklarını ortaya koymak ve buna benzer hassasiyetler ekseninde daha fazla maliyet getirmesine rağmen yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandıklarını hemen her fırsatta dile getirir. Facebook, Google gibi teknoloji devlerinin yanı sıra enerji tüketimi ciddi anlamda yüksek olan Deutsche Telekom gibi veri merkezleri ve  telekomünikasyon şirketleri de bu yönde çalışmalar yürütüyor. Turkcell de benzer bir amaçla bu alana yönelmiş olabilir. Tabi bu sadece bir varsayım. İşin iç yüzü çok daha farklı olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3735 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, turktell bilişim servisleri a.ş. ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim