Anlık Bildirim

Türk jeti dünyaya açılıyor! Hürjet'in yer prototipi İngiltere'de sergilenecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Jet Eğitim ve Yakın Destek Uçağı Geliştirme Projesi kapsamında tasarlanan Hürjet, dünya prömiyerini İngiltere'deki fuarda gerçekleştirecek.

Türk jeti dünyaya açılıyor! Hürjet'in yer prototipi İngiltere'de sergilenecek
 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından jet eğitimi ve yakın destek uçağı ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan Hürjet projesi başarılı bir şekilde devam ediyor. Birebir yer prototipiyle ete kemiğe bürünen Hürjet, dünyanın en önemli havacılık etkinliklerinden birinde ilk kez boy göstermeye hazırlanıyor.

Hürjet’in yer prototipi 16-22 Temmuz tarihleri arasında İngiltere’deki Farnborough Airshow’da dijital kamuflajlı olarak sergilenecek. Prototipin kuyruğunda Türk Hava Kuvvetleri’nin sembolü olarak kabul edilen kartal figürü yer alacak.

Yerli mühimmatlar da sergilenecek 

Fuarda Hürjet’le birlikte TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Hassas Güdüm Kiti-82, Kanatlı Güdüm Kiti, hava füzeleri Gökdoğan ve Bozdoğan ile birlikte ASELSAN tarafından geliştirilen Teber Lazer Güdüm Kiti MK-81, MK-82 ve L-Umtas’tan oluşan yerli mühimmatlar da sergilenecek.

Kokpit içinden kontrol edilebilen hareketli kontrol yüzeylerine sahip Hürjet prototipinde gerçek uçak ekipmanları bulunacak. Motor, bazı itki ve uçuş sistemleri dışında kalan hemen hemen tüm sistemler fonksiyonları azaltılarak gerçekçi bir şekilde yer alacak. Uçuş testlerine projenin 48. ayında başlanacak olan Hürjet’in ilk uçuşunu 2023 yılında yapması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9073 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hürjet, tusaş hürjet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim