Anlık Bildirim

Türk girişim Volt, Here iş birliği ile dünyada bir ilke imza attı

İstanbul'un şehir içi yolculuk paylaşım uygulaması olan Volt, HERE haritalama şirketi ile iş birliği yaparak sadece Türkiye’de değil aynı zamanda dünyada bir ilke imza attı.
Şehir içinde aynı yöne giden kişileri ve sürücüleri bir araya getirerek keyifli ve daha uygun fiyatta yolculuk deneyimi sunan Volt, -BMW, Audi ve Daimler’in sahip olduğu- Here ile önemli bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Buna göre Volt içerisinde artık Here’ın sesli navigasyon ve trafik bilgisi özelliklerini de kullanılabilecek.
Üstelik sürücüler İstanbul içerisinde seyahat ettikçe trafik verisi biriktirmeye ve yolculuklarıyla haritanın iyileştirilmesine yardımcı olacaklar. Global çapta da bir ilk olan ortaklık kapsamında Volt (İstanbul) ve Here (Berlin) rota eşleştirme algoritması, gerçek zamanlı trafik ve kaza raporlama konularını içeren Ar-Ge projeleri üzerinde birlikte çalışıyor.
Volt sürücüleri uygulamayı kar amaçlı kullanmadığı için yolculuklar taksiden yüzde 70 daha ucuza geliyor ve mevcut araç masraflarını önemli oranda karşılayabiliyor. Şu an için İstanbul’da hizmet veren servisin önümüzdeki dönemlerde diğer şehirlerde de hayata geçirilmesi düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim