Anlık Bildirim

Tesla sonunda elektrikli tırının beklenen fiyatını açıkladı

Geçtiğimiz hafta Los Angeles'ta düzenlenen bir etkinlikte elektirikli tırını tanıtan Tesla, aracın fiyatı hakkında bilgi vermemişti. Şirket nihayet Tesla Semi'nin fiyat etiketini açıkladı.
Tesla, geçtiğiğimiz hafta düzenlenen etkinlikte tanıttığı elektrikli tırının fiyatı yerine yakıt tasarrufundan bahsetmişti. Şirket nihayet Tesla Semi'nin beklenen fiyatını açıkladı. Dikkat çeken şey ise fiyat politikasının en agresif tahminlerden bile daha düşük olması.
Elektrikli tırın 480 km menzil sunan versiyonu 150.000 dolar, 800 km yol yapabilen modeli ise 180.000 dolar gibi bir fiyat etiketi taşıyacak. Şirketin ayrıca 200.000 dolar gibi bir fiyatla tüketicilere tıpkı Roadster 2'de olduğu gibi "Founders Series" isimli bir varyant sunacağını da belirtelim.

Depozito ücretleri değişti

Daha önce rezervasyon yaptırabilmek için 5.000 dolarlık bir depozito ödenmesi gerektiği bildirilmişti. Ancak Tesla şimdi üretim versiyonu için 20.000 dolar, Founders Series için ise ücretin tamamını yani 200.000 talep ediyor.
Şirket geçtiğimiz Perşembe günü Los Angeles'ta düzenlenen bir etkinlikte Tesla Semi'yi tanıtmış ve oldukça çarpıcı özelliklere sahip olduğunu açıklamıştı. Elektirikli tırın Bugatti Chiron'dan daha aerodinamik olduğu belirtilen Tesla, aracın dört bağımsız elektrik motoruyla donatıldığını ve tam yükle 0'dan 100 kilometre hıza  20 saniye gibi bir sürede çıkabileceğini söyledi. Tesla Semi'nin 2019'da yollarda olması planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18521 kez okundu.
45 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, menzil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim