Anlık Bildirim

Tesla Model 3'ün fren sistemi sınıfta kaldı

Tesla Model 3 üzerinde bir takım testler yürüten Consumer Reports, aracın fren mesafesi konusunda şimdiye kadar test ettikleri modern araçların en kötüsü olduğunu belirtti. İşte raporun detayları:

Tesla Model 3'ün fren sistemi sınıfta kaldı Tam Boyutta Gör
 

1936 yılından beri yayında olan ve kullanıcı odaklı testleriyle tüketiciyi bilgilendirmeyi amaçlayan Consumer Reports’un (CR) bu seferki konuğu Tesla Model 3 oldu. Elektrikli aracı bir takım testlere tabi tutan CR, sonuç olarak otomobilin 100-0 fren mesafesi, rüzgar sesi ve dokunmatik ekranın kullanışsızlığı gibinedenlerden dolayı tüketiciye önermeyeceklerini açıkladı.

Tesla Model 3’ün test edilmesi sonucu ortaya çıkan diğer sorunlardan ziyade en çok üzerinde durulan kısım fren mesafesi oldu. CR, yayınladığı raporda 100-0 fren mesafesi 46 metre olarak ölçülen Tesla Model 3’ün test ettikleri modern araçlar arasında en kötü sonuca sahip olduğunu belirtti. Ford’un heybetli pick-up modeli F-150’nin bile 2 metre civarında daha kısa fren mesafesine sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Farklı araçla tekrarlanan testler aynı sonucu verdi 

Tesla’nın kendi test sonuçlarında Model 3’ün 40 metre civarında bir fren mesafesine sahip olduğu açıklanmıştı. Buna benzer bir değeri sadece ilk denemede elde ettiklerini belirten CR, testlere bir gece ara vermelerine rağmen mesafenin sürekli arttığının altını çizdi. Sonuçlardan emin olmak için farklı bir Model 3 ile testleri tekrarladıklarını belirten CR, bu araçta da aynı sonucu elde ettiklerini açıkladı.

Duruma itiraz eden Tesla, kendi test sonuçlarını yeniden ortaya koydu. ABD merkezli üretici, 18 inçlik Michelin dört mevsim lastiklerle gerçekleştirdikleri testlerde Model 3’ün 40 metrede durduğunu iddia etti. Ardından sonuçların yüzey, hava koşulları, lastik sıcaklığı ve frenlerin durumu gibi pek çok etkenden dolayı farklılık gösterebileceğini söyledi.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5464 kez okundu.
22 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, tesla model 3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim