Anlık Bildirim

Teknolojiye yön verecek yeni bakanlar belli oldu

Başkanlık sisteminin yeni kabinesi resmen açıklandı. Yeni dönemde daha aktif bir rol üstlenecek olan bakanlıklarda göreve getirilen yeni isimler ve kariyerlerine yönelik ilk bilgiler yazımızda.

Teknolojiye yön verecek yeni bakanlar belli oldu Tam Boyutta Gör
 

Önceden Başbakana bağlı olarak çalışan bakanlıklar, yeni sistem ile birlikte doğrudan Başkan’a bağlı bir yapıda faaliyette olacak. Aradaki bürokrasinin azalması ve daha hızlı kararlar alınabilmesi anlamına gelmesi beklenen yeni yapının ilk bakanları da sonunda resmen açıklandı. Buna göre ülkemizde teknolojiye veya teknolojik çalışmalara yön verecek yeni bakanlar da büyük önem taşıyor.


İşte teknoloji dünyasını da yakından ilgilendirecek yeni isimler:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay

Kariyerinde Türk Hava Ylları Teknik A.Ş. yönetim kurulu üyeliği, TAI yönetim kurulu üyeliği, Türk Telekom A.Ş. yönetimi kurulu başkan yardımcılığı gibi görevler bulunan Fuat Oktay, Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. ABD'de otomotiv sektörünün merkezi olarak kabul edilen Detroit'te Wayne State Üniversitesi'nden işletme ve imalat mühendisliği alanında yüksek lisans yapan bakan, ABD'de otomotiv ve bilişim alanlarında çalışmış bir isim.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turhan

Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü mezunu olan Mehmet Cahit Turhan, uzun yıllar Karayolları Genel Müdürlüğü'nde önemli görevler üstlenmiş bir isim. Yüksek Lisans eğitimini Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamlayan Turhan, son olarak 2006 yılında Karayolları Genel Müdürü görevine asaleten atanmıştı.

Teknolojiye yön verecek yeni bakanlar belli oldu
 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank

ODTÜ Siyasi Bilimler Akademisi'nde lisans eğitimini tamamlayan Mustafa Varank, yüksek lisans ve doktora eğitimini yurt dışında tamamlamış. Abisi 15 Temmuz şehitlerinden olan bakan, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitim Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyordu. Mustafa Varank'ın teknoloji alanında birçok yayını bulunuyor ayrıca Türksat Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer alıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eski müsteşarı olan Fatih Dönmez yeni dönemde bakan olarak görev yapacak. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olan Fatih Dönmez, NETAŞ'ta ARGE mühendisi olarak görev yapmış, İGDAŞ'ta da birçok kademede rol üstlenmiş. Enerji sektöründe önemli raporları ile tanınan bakan, arz güvenliği, enerji yoksulluğu, doğal gaz projeksiyonları, enerji sektöründe ARGE, stratejik planlama, performans yönetimi, fizibilite hazırlama, şirketlerin AB uyumu gibi konularda önemli çalışmalar yürütmüş bir isim.
Teknolojiye yön verecek yeni bakanlar belli oldu
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8690 kez okundu.
51 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, sanayi ve teknoloji bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim