Anlık Bildirim

THK her uçak biletinden 50 kuruş istiyor

THK başkanı Kürşat Atılgan, kurumun maddi yapısının iyileştirilmesi için bir kanun taslağını Cumhurbaşkanına sunduklarını açıkladı. THK, vergi muafiyeti ve uçak biletlerinden 50 kuruş istiyor.

THK her uçak biletinden 50 kuruş istiyor Tam Boyutta Gör

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, kurumun maddi kaynaklarının artırılması amacıyla uçak biletlerinden 50 kuruşluk gelirin kendilerine verilmesi önerisini içeren bir kanun taslağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduklarını açıkladı.
Atılgan, THK’nin piyango, sigara ve hayvan derisi toplama imtiyazlarının kaldırıldığını belirterek kurumun maddi kaynağının sadece kişisel bağışlarla elde edildiğini söyledi. Havacılık aktivitelerinin pahalı olmasından dolayı daha fazla imkana ihtiyaç duyduklarını da sözlerine ekledi.

Atılgan, kurumun maddi imkanlarının arttırılması için kanun çalışmasını Cumhurbaşkanına sunduklarını ifade etti. Atılgan sözlerinin devamında “THK'nin kurulduğunda sahip olduğu imkanlara kavuşması amacıyla arz ettiğimiz çalışmamız, kendilerinin de tensipleriyle şu anda inceleniyor. İnşallah kanun çıktığı zaman, oradaki birtakım gelir getirici unsurlar THK'nin daha büyük işler yapmasını sağlayacak. Çalışmamızda, Kızılay'ın da aralarında olduğu bazı kurumlara sağlanan vergi muafiyetlerinin bize de tanınması ve uçak biletlerinden 50 kuruş gibi küçük bir gelirin bağlanması dahil gelir getirici çeşitli hususlar bulunuyor." dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7930 kez okundu.
35 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Teknoloji Gündemi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim