Anlık Bildirim

Skype, internet bağlantısı yavaş olan kullanıcılar için "Lite" sürümünü yayınlandı

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması Skype’ın yavaş internet bağlantısında ve düşük donanım özelliklerine sahip akıllı cihazlarda sorunsuz şekilde çalışan "Lite" sürümü indirmeye sunuldu.
Hindistan’ın Mumbai şehrinde düzenlenen "Future Decoded" etkinliğinde konuşan Microsoft CEO’su Satya Nadella, bir süredir geliştirildiği bilinen "Skype Lite"ı nihayet duyurdu. Düşük donanım özelliklerindeki akıllı cihazlar ve daha da önemlisi yavaş internet bağlantısına sahip kullanıcılar için geliştirilen uygulamanın standart Skype programına nazaran oldukça "hafif" olduğunu söyleyebiliriz.

Nadella uygulama üzerinden kısa mesaj gönderilebileceğini ve geliştirilen botlar sayesinde -herhangi ek bir tarayıcıya gerek duymadan- direkt Skype Lite üzerinden günün önemli haberlerine ve maç skorlarına kolaylıkla ulaşılabileceğini açıkladı. Geçtiğimiz sene temelleri atılan Skype Bot platformu üzerine kurulu bu özellik sayesinde dileyen kullanıcılar kendi botlarını da geliştirebilecek.

Diğer taraftan dijital veri alışverişi için kurulan "India Stack" programı ile hükümetin ve işletmelerin hizmetlerini Skype Lite üzerinde daha güvenli bir şekilde sunmaları mümkün hale geliyor. Üstelik 1 milyardan fazla kişinin biyometrik bilgisini toplamayı, depolamayı ve kullanmayı amaçlayan "Aadhaar" projesiyle entegre edileceği söylenen Skype üzerinden kimlik doğrulama işlemleri de gerçekleştirilebilecek.

Şu an sadece Hindistan için yayınlanan ve ilerleyen dönemlerde tüm kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen Skype Lite’ın Android sürümüne buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim