Anlık Bildirim

Şimdi de GeForce GTX 1660 Ti ekran kartı söylentileri

Nvidia’nın yıl ortalarına doğru piyasaya süreceği GTX 11xx ekran kartı serisi netleşiyor. GTX 1160 ile birlikte GTX 1160 Ti ilk piyasaya çıkan ekran kartları olacaklar.

Işın izleme tabanlı Turing ekran kartlarını GeForce RTX 2060 ile noktalayan Nvidia yakın zamanda ışın izlemeyen bir seriye başlayacak. TU11x grafik çekirdeği barındıran ekran kartları GTX 11xx serisi yolda.

 

GeForce GTX 1160 Ti özellikleri

 

Turing mimarisinin alt sınıfı durumunda olacak TU11x birimi RT çekirdekleri barındırmıyor. Turing Shaders olarak adlandırılan grafik çekirdekleri temel olarak CUDA ile aynı. Diğer taraftan Tensor çekirdekleri ile yapay zekâ teknolojilerine kapılar kapatılmamış.

 

Daha önce GeForce GTX 1160 ekran kartı gündeme gelmişti. Şimdi ise GTX 1160 Ti gündemde. 1536 Turing çekirdeği barındıran ekran kartı 6GB GDDR6 belleği 192-bit bellek veri yolunda çalıştırıyor. Her iki ekran kartı da TU116 grafik birimini temel alıyor.

 

Nvidia’nın bu kartları 300$ bandının altında konumlandıracağı ifade ediliyor. Bu segmentte hali hazırda GTX 1060 6GB ekran kartı yer alıyordu. Yine GTX 1070 ekran kartı da indirimlerle bu banda girebiliyordu.

 

GTX 11xx serisi bir nevi meydanı boş bırakmama amacı taşıyor. RTX ekran kartlarının görece yüksek fiyat etiketleri, yeni mimariyi isteyen ancak ışın tabanlı izleme teknolojisine para verme gereği hissetmeyen kullanıcıları tereddüte düşürüyordu. Nvidia bu hamleyle hem safları sıklaştıracak hem de Radeon RX 590 modeline cevap vermiş olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11025 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, gerforce gtx 1160 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim