Anlık Bildirim

Setcard hacklendi! 400 bin kişi aç kaldı

Yemek kartı sektöründe hizmet veren Setcard'ın altyapısına siber saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu Setcard ile ödeme yapılamaz hale geldi. Bazı kullanıcıların bakiyesi sıfırlandı.

Setcard hacklendi! 400 bin kişi aç kaldı Tam Boyutta Gör

Kurumsal şirketlere yemek kartı hizmeti veren Setcard siber saldırıya uğradı. Geçtiğimiz Perşembe günü tüm sistem hacklendi. Setcard kullanan 400 bin kullanıcı mağdur oldu. Bazı kullanıcıların bakiyesi sıfırlandı.

Konuyla ilgili Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Setcard Finans Müdürü Orhan Baki, “Çok büyük bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu durumdan 400 bin kullanıcımız etkilendi. Sistemlerimizi tekrar eskisi gibi hizmete almak için mücadele veriyoruz. Ancak bu çok kolay bir durum değil” dedi.

Setcard, 30 bin restoranda kullanılabiliyor ve 400 bin kullanıcıya hizmet sağlıyor. Siber saldırı sonucu pek çok kullanıcı yediği yemeğin ödemesini yapamadı. Yapılan açıklamaya göre saldırı 7-8 farklı noktadan Setcard’ın tüm altyapı sistemine aynı anda düzenlendi.

Amerikalı şirketlerden destek alan Setcard’ın altyapısı bugünden itibaren işler hale geldi. Kullanıcılar Setcard ile ödeme yapabiliyor. Bakiyesi sıfırlanan müşterilerin bakiye problemleri çözülecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8733 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
setcard, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim