Anlık Bildirim

Samsung'un Exynos 5 Dual işlemcili yeni modelini test etmeye başladığı iddia ediliyor


Samsung'un satış rekorları kırması beklenen amiral gemisi Galaxy S3 modelinin devamı olması beklenen S4 modelini MWC 2013 fuarında tanıtacağı iddiaları bir süre gündemi karıştırmış ancak Samsung'dan resmi bir yalanlama gelmişti. İsmi S4 olmasa da Exynos 5 Dual işlemcili bir modelin test edildiği iddia ediliyor.

Korea Times tarafından verilen habere göre Samsung, TE4 kod adlı bir modeli test sürecine tabi tutuyor ve muhtemelen final ismi Galaxy S4 olacak. İddianın kaynağı ise Rigthware benchmark yazılımının web sitesinden paylaşılan sonuçlar. Benchmark sonuçlarında TE4 cihazının 1.7GHz hızında çift çekirdekli Cortex-A15 tabanlı bir işlemci ve Mali-T604 grafik birimi kullandığı görülüyor. Ekran çözünürlüğü ise 1280 x 752 piksel. 

Sonucun ulaşılabilir bir linki olmadığı için ne kadar gerçek olduğunu söylemek zor. Samsung'un Galaxy S3 için izlediği gizlilik politikası hatırlandığında, S4 modeli için böyle bir sızıntı ihtimali düşük görünüyor. Ancak yine de firmanın prototipleri denemeye başlamış olması beklenen bir durum.

Samsung'un ilk Cortex-A15 tabanlı akıllı telefonu piyasaya sürme isteği uzun zamandır biliniyor. Ancak Exynos 5 Dual işlemcisinde 32nm fabrikasyon sürecine yer verecek ve acele ettiği için firma eleştiriliyor.

Exynos 5 Dual ve Mali-T604 grafik birimi ile Wi-Fi Display desteği, GPU hesaplamaları, OpenGL ES 3.0 ve OpenCL 1.1 tam profil desteği, 12.8GB/s hafıza bant genişliği ile 2 port 800 Mhz LPDDR3 RAM desteği, 60 kare saniye hızına kadar 1080p video desteği, VP8 kodek çözücü, USB 3.0 desteği gibi özelliklerin de sunulması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3170 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim