Anlık Bildirim

Samsung, otomobiller için eUFS bellek üretimine başladı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung yeni nesil otomobiller için eUFS bellek üretimine başladığını duyurdu. eUFS depolama çözümünün 128GB ve 64GB'lık versiyonları olacak.
Samsung Electronics, otomobiller için eUFS bellek üretmeye başladığını duyurdu. Bellek, gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS), bilgi eğlence sistemi ve gösterge paneli sistemlerinde kullanılmak üzere optimize edilmiş durumda. Yeni nesil otomobiller için geliştirilen eUFS depolama birimi, saniyede 850 megabayta kadar okuma hızı ve saniye başına 45.000 IOPS (girdi/çıktı) değeriyle eMMC'ye kıyasla neredeyse 6.3 kat daha hızlı rastgele okuma hızı sunuyor.
JEDEC UFS 2.1 standardının yanı sıra yaklaşmakta olan JEDEC UFS 3.0 standardını da destekleyen bellek, gerekli veri yenileme ve sıcaklık bildirim özelliklerine de sahip. Bellek çözümünün 128GB ve 64GB'lık sürümleri üretiliyor. Şirket mobil cihazlara yönelik ilk 128GB eUFS belleğini 2015 yılının Ocak ayında piyasaya sürmüştü. Geçen sene Şubat ayında ise 256GB'lık bir model çıkardı.
Esas olarak amiral gemisi telefonlar için kullanılan eUFS artık orta segment telefonlardaki eMMC'nin yerini almaya başlamış durumda. Samsung otomotiv üreticilerine ekran ve pillerden bellek yongalarına kadar çeşitli bileşenler sunabilmek için 2015 yılında bir otomotiv ekibi kurdu. Ayrıca Harman'ı 8 milyar dolar karşılığında satın alarak portföyüne araç içi ses sistemlerini ekledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim