Anlık Bildirim

 

Samsung, Los Angeles’ta düzenlenen Display Week 2017’de bir süredir gündemde olan esnek ekran teknolojisi sergiledi. Özel bir AMOLED ekran prototipiyle gerçekleştirilen sergide, ekranın farklı şekillerde esnemesi durumunda görüntünün ne şekilde değişebileceği de gözler önüne serildi.

Yaklaşık 9.1 inch boyutunda olan prototip, sık sık karşılaştığımız bükülebilir televizyon veya akıllı telefon ekranlarından biraz daha farklı. Samsung’un bu prototipini özel kılan asıl şey, ekranın her iki yöne doğru da sorunsuz bir şekilde esneyebilmesi ve herhangi bir kuvvet uygulanmaması durumunda orijinal formuna geri dönebilmesi.

Prototip, görüntü kalitesi bozulmadan her iki yöne doğru da 12 mm’ye kadar esneyebiliyor. Samsung, ekranın en fazla ne kadar esneyebileceğine ilişkin herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadı.

Yapılan açıklamaya göre sahip olduğu teknolojiden dolayı ekranın toplu üretiminin yapılması oldukça zor ancak bu teknolojinin ilerleyen senelerde akıllı saatlerde ve otomobillerde kullanılabileceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim