Anlık Bildirim

Samsung Z2 duyuruldu: İlk 4G destekli Tizen telefonu

Bugüne kadar Z1 ve Z3 olarak iki farklı Tizen işletim sistemli modelle Asya pazarında boy gösteren Samsung, şimdi Z2 adında yeni bir akıllı telefon daha tanıttı.

Samsung’un akıllı saat ve televizyon sektöründe daha sık kullandığı Tizen işletim sistemi, akıllı telefon pazarında da önemli bir işleve sahip. Firma, Hindistan gibi gelişmekte olan Asya ülkelerinde Tizen işletim sistemli telefonlar piyasaya sürüyor ve oldukça da başarılı satış rakamlarına imza atıyor.

Bugüne kadar Z1 ve Z3 olarak iki farklı Tizen işletim sistemli modelle boy gösteren Samsung, şimdi Samsung Z2 adında yeni bir akıllı telefon daha tanıttı. Yine mütevazi bir donanıma sahip olan akıllı telefonun en önemli özelliği 4G desteği sunması. Önceki modellerde bu destek yoktu. Bu bakımdan bir ilk anlamına geliyor.

4 inçlik 480x800 piksel çözünürlüğünde LCD ekrana sahip olan akıllı telefona, 4 çekirdekli bir Spreadtrum işlemcisi güç veriyor. 1GB RAM ve 8GB arttırılabilir kapasite ile desteklenen modelde; 5MP çözünürlüğünde arka kamera ile VGA ön kamera yer alıyor.

Telefonda 1500mAH kapasiteli bir batarya yer alırken, ultra güç tasarruf modu ile kullanım süreleri uzuyor. Samsung, Hindistan’a özel mobil ödeme sistemi gibi pek çok yazılımı da sisteme entegre etmiş. Cihaz 200TL civarında bir fiyat etiketine sahip.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5164 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung z2 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim