Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S9'un çıkış tarihi ve muhtemel özellikleri

Samsung Galaxy S9 Ocak ayında tanıtılacak olan CES 2018 Fuarın'da gün yüzüne çıkabilir. Sızıntılar dahilinde cihazın tüm teknik özelliklerini haberimizde derledik.
Ocak ayında düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Konferansı'na az bir süre kala Samsung'un 2018 yılında piyasaya süreceği yeni amiral gemisi Galaxy S9 ile ilgili sızıntılar da gün geçtikçe artıyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmayalım ve sızıntılar dahilindeki Galaxy S9'un özelliklerine ve çıkış tarihine değinelim.
Samsung Galaxy S9'un çıkış tarihi ve muhtemel özellikleri
 
Hatırlayacağınız üzere Galaxy S8 serisi Mart 2017'de düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılmıştı lakin Samsung, Galaxy S9'un tanıtımını erken bir tarihe çekerek Ocak 2018'de düzenlenecek olan CES 2018 fuarında tanıtmayı planlıyor. Galaxy S9'un ABD versiyonunda kullanılacak olan SnapDragon 845'in tanıtımının Aralık 2017'ye çekilmesi de bu durumu kanıtlar nitelikte.

Samsung Galaxy S9'un Muhtemel Teknik Özellikleri

Samsung Galaxy S9'un çıkış tarihi ve muhtemel özellikleri
 
Codenamed Star 1, Star 2 ve model numaraları SM-G960 ve SM-G965 ile devam eden Galaxy S9 ve S9 + modellerinin, daha önce Galaxy S8 serisinden tanıdığımız 5.8-inç ve 6.2-inç kavisli Super AMOLED "Infinity" ekran ile geleceği tahmin ediliyor. Ekran kasa oranının ise daha da iyileştirilerek yüzde 90'lara ulaşacağı tahmin ediliyor. Cihazın ilk render görüntüleri de bunları kanıtlar nitelikte.
Daha önceki modellerden de aşina olduğumuz gibi Galaxy S9 serisinin ABD varyantında 10nm FinFET üretim sürecinden geçen Qualcomm SnapDragon 845'e yer verileceğine kesin gözüyle bakılıyor. İşlemcinin arka planındaki detaylarına bakacak olursak , SnapDragon 845 dört adet ARM Cortex-A75 çekirdeği ve dört adet ARM Cortex-A53 çekirdek ile birlikte toplamda 8 çekirdeğe sahip olacak ve grafik performansı için Adreno 630 GPU ile eşleştirilecek. Snapdragon 845'in aynı zamanda 1.2Gbps'lik bağlantı hızlarını kullanması beklenen X20 bağlantı modülünü de içermesi bekleniyor. 
Galaxy S9 serisinin global versiyonunda ise Samsung'un kendi çözümü olan 10 nm üreticim sürecinden geçen Exynos 9810 çipsetine yer verilecek. Samsung, her ne kadar Nanometre de değişikliğe gitmemiş olsa da yeni işlemci üçüncü jenerasyon özel CPU çekirdekleri, geliştirilmiş GPU, 1.2 GBPS indirme ve ilk kez 6CA destekli LTE modem ile birlikte geliyor.  
Serinin sistem belleği bölümünde ise Samsung'un 6 GB RAM'e yer vereceği söyleniyor. Minimum 64 GB depolama kapasitesiyle gelecek olan cihazlarda microSD kart desteği de bulunacak. 
Cihazların kameralarının ise Galaxy Note 8'de olduğu gibi çift arka kamera desteği sunacağı belirtiliyor. Kamerada ne gibi iyileştirmelerin yapılacağı ise henüz bilinmemekte. Galaxy S8 ve Note 8'in en çok eleştiri aldığı noktalardan birisi olan parmak izi tarayıcının konumunun da yeni telefonlarla birlikte düzeltileceği söyleniyor. 3.5 mm kulaklık girişinin de artık bulunmayacağı ifade ediliyor. 
Sızıntılar içerisinde dikkat çeken en önemli noktalardan birisi de Galaxy S9 serisinde AKG marka stereo hoparlöre yer verilecek olması. AKG markasını Samsung'un bünyesine kattığını ve son dönemlerdeki amiral cihazların kutularının içerisinden AKG marka kulaklıklar çıktığını görüyorduk. Samsung, Galaxy S9 serisinde kullanacağı stereo hoparlörle birlikte rakiplerinin gerisinde kalmak istemiyor.   
Elbette cihazlar resmi olarak tanıtılana kadar tüm bunlar iddia niteliği taşımakta. Ancak içeriden gelen sızıntılar bizlerin nasıl bir cihazla karşı karşıya olduğumuzu tarif ediyor. Dilerseniz aşağıdaki galerimizden cihazın ilk render görsellerine ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6210 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, tüketici elektroniği fuarı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim