Anlık Bildirim

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki ikinci pist 2018'de açılacak

Sabiha Gökçen Havalimanı’na yapılması planlanan yeni pist için açıklamalarda bulunan Malaysia Airports, 1.3 milyara mal olacak proje hakkında önemli bilgiler paylaştı.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın (ISG) sahibi Malaysia Airports Holdings Berhad'ın (Malaysia Airports) Genel Müdürü Badlisham Ghazali, şirketin gelecek planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yolcu sayısını artırmak ve global hedeflere ulaşarak organik büyümenin devam ettirilmesi için düğmeye basan Malaysia Airports, yapımı devam eden ikinci pistin önümüzdeki yıl tamamlanacağını duyurdu.

Buna göre İstanbul Anadolu Yakası’ndaki havalimanında bulunan 3 bin metre uzunluğundaki piste paralel olarak, -715 milyon doları kamulaştırma ve 600 milyon doları inşaat olmak üzere- toplam 1.3 milyar dolar değerindeki yatırımla 3 bin 500 metre uzunluğa sahip yeni pist inşa edilecek. Mevcut kule ise yıkılarak yerine 112 metre yüksekliğinde ve 26 metre çapında, şehrin siluetinden fark edilecek kule yapılacak. Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve 9 firmanın teklif verdiği pist ihalesini "Makyol" kazanmıştı.

2018 yılında tamamlanması beklenen ve 500 kişinin çalıştığı projeyle yolcu kapasitesinin 30 milyondan 70 milyona çıkarılacağı belirtiliyor. Üstelik yeni pist ile birlikte havalimanına Airbus A380 model uçaklar da iniş yapabilecek. Diğer taraftan edinilen bilgilere göre yaklaşık 8 yıldır ISG’nin CEO'luğunu yapan Gökhan Buğday’ın 1 Mart itibariyle görevinden ayrıldığı ve yerine büyüme hedefleri doğrultusunda yeni yönetim kadrosunun geleceği duyuruldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7655 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, istanbul ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim