Anlık Bildirim

AMD’nin Zen mimarili APU’ları yeni bir dizüstü alacaklar ve bütçe odaklı makul bir oyuncu sistemi kuracaklar tarafından merakla beklenmekte. Sızdırılan slayta göre yeni APU’lar hem performans hem de güç tüketimi bakımından olumlu gelişmelerle geliyor.

Rakibinden önde

AMD’nin kendi sunumlarına oldukça benzeyen slaytta verilen bilgilerin yüksek ihtimalle doğru olduğu düşünüldüğünü belirterek değerlere geçelim. Cinebench NT'nin çoklu çekirdek testinde AMD’nin yeni Ryzen 5 PRO mobil APU’su Intel’in Kaby Lake mimarili mobil işlemcisini geride bırakmış. Üstelik hali hazırdaki Bristol Ridge tabanlı bir A12 APU’su ile olan fark daha da büyük.
Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var, henüz APU’nun teknik detayları da net değil fakat kıyaslanan Core i5 işlemcisi ile izlek sayısı bakımından eşitlik olmasına rağmen çekirdek sayısı bakımından bir farklılık olabilir.

3DMark 11

3DMark 11 testinde ise AMD’nin yeni APU’su yine kıyaslanan her iki yongadan daha önde fakat Bristol Ridge ile olan fark, Intel’in yongasıyla olan fark kadar açık değil. Son olarak güç tüketim değerlerine baktığımızda AMD şu anki APU’lara göre kaydadeğer geliştirmeye gitmişe benziyor zira sonuçlar arasında bir hayli büyük bir fark var. Buna karşın Intel’in mobil Core i5 yongası ile Zen mimarili APU arasında kaydadeğer bir fark olmasa da AMD’nin yeni çözümü bir tık önde diyebiliriz.

AMD'nin yol haritası

Öte yandan AMD'nin yol haritasına göre masaüstü tarafında bu yıl sonu gibi çıkış yapması beklenen Summit Ridge’in üzerine iyileştirmelerle gelecek olan Pinnacle Ridge kod adlı yongaları, 2019 yılında Zen 2 mimarisiyle gelecek olan Matisse kod adlı modeller takip edecek. Tabi bu 3 neslin tamamı da AM4 soketi ile uyumlu olacak ki burası önemli bir husus.
APU kanadında ise önümüzdeki sene 8 izleğe kadar ölçeklenecek olan Raven Ridge ile Zen mimarisine geçiş yapılacakken 2019’da gelecek olan Picasso kod adlı çözümlerle mimarisel iyileştirmelere gidilecek.

Vega 20

Son olarak Vega 20’ye de değindikten sonra yazımızı sonlandıralım. Yapılan kötü çıkış nedeniyle firmanın eleştiri yağmuruna tutulduğu Vega 10 mimarili kartların yerini alacak olan Vega 20 tabanlı çözümler, görsele göre 2018’in 3. çeyreğinde pazara giriş yapacak. Ek olarak daha önce gelen bilgilere göre yeni ekran kartlarının bellek kapasitesinin 16 ile 32 GB arasında değişkenlik gösterirken, sistem ile olan iletişimini PCIe 4.0 arayüzü üzerinden sağlayacağını da belirtelim Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4377 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd summit ridge ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim