Anlık Bildirim

Geçtiğimiz günlerde Netflix mobil uygulamasının root edilmiş Android cihazlara Google Play üzerinde engelleme yaptığı gündeme gelmişti. Sadece Netflix için geçerli olduğu sanılan politikanın aslında yeni bir Google Play özelliği olduğu ortaya çıktı.

Erişim zorlaşıyor

Google, geliştirici konsolunda yaptığı yeni bir güncelleme ile geliştiricilerin sertifika onayı almamış cihazları uygulama uyumluluğunun dışında bırakmasına imkan tanımaya başladı. Yani bunun anlamı root edilmiş, bir şekilde SIM kilidi kırılmış ve bağımsız ROM yüklenmiş cihazların bu uygulamayı indirememesi demek.

Bu değişikliğin en büyük sebebi elbette güvenlik endişeleri. Geliştiriciler siber saldırılara daha fazla açık olan modifiye edilmiş cihazların uygulamalarını kullanmalarını istemiyor. Google da bu doğrultuda isteklere cevap vermiş oldu.

Elbette bu yöntem sadece Google Play mağazasında geçerli. Harici kaynaklardan uygulamayı kurmak isteyenler veya daha önce uygulamayı indirip kurmuş olanlar için bir sıkıntı görünmüyor.

Bu noktada Meizu veya Xiaomi gibi modifiye edilmiş Android işletim sistemi kullanan durumu ne olacak sorusu akla geliyor. Veya Remix OS gibi masaüstü tasarımındaki Android sürümleri de Google Play mağazasını sisteme entegre ediyordu. Gelen raporlar Xiaomi telefonlarında Netflix uygulamasının indirilemediği yönünde.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12526 kez okundu.
42 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google play rooted devices ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim