Anlık Bildirim

Rolls-Royce 2016’yı 5.6 milyar dolar zarar ile kapattı

Ünlü İngiliz şirketi Rolls-Royce 2016 yılında tarihindeki en büyük zararı yaşarken zararın nedeni olarak rüşvet soruşturmaları ve sterlindeki değer kaybı gösteriliyor.

Rolls-Royce 2016’yı 5.6 milyar dolar zarar ile kapattı
 

Pek çok alanda faaliyet gösteren İngiliz şirketiRolls-Royce, yaptığı açıklamayla 2016 yılında 5.8 milyar dolar zarar ettiklerini dile getirdi. Bu miktar şirketin kurulduğu 1884 yılından beri uğradığı en büyük zarar olurken şirket CEO’su Warren East 2016 yılının Rolls-Royce’un dönüşümünü hızlandıran önemli bir yıl olduğunu dile getirdi. Peki şirketin bu tarihi zararındaki asıl nedenler neydi?

Zararın en büyük nedenlerinden ilki haziran ayında İngiltere’de yapılan Brexit referandumunun ardından sterlinin, dolar karşısında %20’ye yakın değer kaybetmesiyle Rolls-Royce daha öncesinde yapmış olduğu anlaşmalarda büyük zarara uğradı ayrıca. Şirket bununla birlikte 1993-2013 yıllarında pek çok ülkede arabuluculara rüşvet verdiği iddiaları karşısında yüklü miktarlar da ödeyince tarihi zarar kaçınılmaz oldu. Uzmanlara göre İngiltere’de son 3 yılın en yüksek enflasyon rakamlarının görülmesi da üretim maliyetlerinin artması sonucu şirketin zarar etmesine neden oldu.

Geçtiğimiz yıl şirketin en önemli geliri Airbus ve Boeing’e satılan motorlardan gelirken şirket vergilendirme sonrası gelirlerinin yarı yarıya düştüğünü ve yalnızca 1 milyar dolar kar elde ettiğini açıkladı. Açıklamada şirketin 2017 için mütevazi gelir beklentisi içinde olduğu da belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3723 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rolls-royce, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim