Anlık Bildirim

Roketsan, Azerbaycan’a güdümlü topçu roketi satmaya başladı

Roketsan, Azerbaycan ordusuna yerli üretim 40km ve 110km menzilli güdümlü topçu roketi teslimatlarına başladı. 2014’te yapılan anlaşmada teslimatlar bir yıl rötara uğradı.

Roketsan, Azerbaycan’a güdümlü topçu roketi satmaya başladı Tam Boyutta Gör
 

Roketsan tarafından geliştirilen ve Fırat Kalkanı Harekatı’nda adını sıkça duyduğumuz Çok Namlulu Roketatar Sistemleri (ÇNRA) için üretilen TRG-122 ve TRG-300 güdümlü topçu roketleri, Azerbaycan ordusuna teslim edilmeye başlandı.

Aslında 2015 yılında teslim edilmesi ön görülen ancak nedeni açıklanmayan aksaklıklar nedeni ile 2016 yılına sarkan roketler, tamamen Roketsan mühendisleri tarafından tasarlandı ve ülkemizde üretiliyor.

110km Menzil 

TRG-122 ve TRG-300 güdümlü topçu roketleri menzillerine göre farklılık gösteriyor. T-122 40km, TRG-300 ise 110km menzile sahip. Yüksek tahrip veya çelik bilyalı normal tahrip başlığı ile kullanılabilen ürünler, Roketsan tarafından geliştirilen yaklaşma tapasını kullanıyor. Çelik bilyalı harp başlığı ile 30 metreden geniş bir alanda etki yaratan topçu roketi, parçacık etkili yüksek tahrip güçlü başlık ile 20 metrenin üzerinde bir alanda etki yaratıyor.

GPS ve GLONASS ile konum belirleme özelliklerine sahip olan roketler, testlerde 18km’den yapılan tüm atışlarda 3 metre ile 18 metre yanılma payı ile hedeflere ulaşmayı başarmış. Özel fırlatma sistemi ile tek noktadan 80 saniye içinde 40 adet T-122 veya 4 adet de T-300 fırlatılabiliyor. Azerbaycan’ın ne kadarlık bir alım için anlaşma yaptığına ilişkin bir bilgi ise bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7260 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
roketsan, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim