Anlık Bildirim

Referandum için seçmen listeleri ilan edildi: Nerede oy kullanacaksınız?

Yaklaşık bir ay sonra, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu için seçmen listeleri bugün açıklandı. Nerede oy kullanacağınızı internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz
Ülkemizin son dönemdeki bir numaralı gündem maddesi olan anayasa değişikliği için oldukça kısa bir süre kaldı. Partilerin seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, nerede oy kullanacağınızı öğrenebileceğiniz seçmen listeleri de bugün internet üzerinden ilan edildi.

Seçmen kaydı için ilk seçenek e-Devlet üzerindeki Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından sunulan "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" hizmeti. Dilerseniz buradan TC kimlik numaranız ve şifrenizle kimliğinizi doğrulayarak 16 Nisan Pazar günü nerede oy kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Diğer taraftan buradaki bağlantıdan ulaşabileceğiniz Yüksek Seçim Kurulu’nun "Seçmen Portalı"ndan gerekli bilgileri doldurarak yine aynı seçmen listesine erişebilirsiniz.

2017 Halk Oylaması'nda birleşik oy pusulası kullanılacak 

Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkacak ekranda oy vereceğiniz yeri, aynı hanede oturan diğer seçmen bilgilerini, sandık ve sıra numaranızı görüntüleyebilmeniz mümkün. Yurt dışında oy kullanacak kişiler ise "Yurt Dışı Seçmen Kaydı Sorgulama" sayfasından giriş yaparak gerekli bilgilere ulaşabilir.

Yurt içi seçmen kütüğüne kayıtlı 55 milyon 336 bin 960 seçmen yaklaşık 164 bin sandıkta oy kullanabilecek. Şu anki bilgilere göre yurt dışı kütüğünde ise kayıtlı 2 milyon 929 bin 389 seçmen yer alıyor. 2017 Halk Oylaması’nda beyaz renk üzerine "Evet" ve kahverengi üzerinde "Hayır" ibarelerinin yazılı olduğu birleşik oy pusulası kullanılacak. Seçmenler tercih mührü ile oy verme işlemini gerçekleştirecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6319 kez okundu.
52 kişi, toplam 66 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
e-devlet, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim