Anlık Bildirim

Raspberry Pi tabanlı Pip konsol kavramını değiştiriyor

Tarayıcı üzerinde yazdığınız oyunları anında WiFi üzerinden göndererek oynamaya başlayabildiğiniz Pip adındaki taşınabilir konsol yeni bir devrimin işaretçisi.

Eğitim projesi olarak başladığı bilgisayar dünyasında yeni bir devrin kapılarını açan Raspberry Pi, kendinden sonra gelen sistemlere de referans oldu. Sadece mini bir bilgisayar değil yaratıcılığınıza bağlı olarak her şeyin içerisinde Raspberry Pi girebiliyor.

Pip neler sunuyor?

Kickstarter üzerinde destek arayan Pip taşınabilir oyun konsolu bu anlamda çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Raspberry Pi Model 3 üzerinde şekillenen Pip, oyuncuların kendi oyunlarını tasarlayıp doğrudan konsola göndermesini ve oynamasını sağlıyor.

 

Raspberry Pi tabanlı Pip konsol kavramını değiştiriyor Tam Boyutta Gör

Bildiğimiz konsollardan çok farklı olan Pip, 8 yaş üzeri öğrencilerin ve yetişkinlerin kodlama konusunda kendisini geliştirmesini amaçlıyor. Çevrim içi olarak tarayıcı üzerinden Curiosity programlama ortamında yazdığınız kodları WiFi üzerinden konsola aktarabiliyor ve anında oyun oynamaya başlıyorsunuz.

Platform yeni başlayanlar için kolay anlaşılır rehberler ve oyun şablonları hazırlamış. Curious Chip adındaki sosyal ortamda ise kullanıcılar projelerini paylaşıyor. Böylece projeleri alıp ister oynuyor isterseniz daha da geliştiriyorsunuz.

Raspberry Pi’nin avantajı çok iyi kullanılmış. 40 pinli bağlantı üzerinden farklı aksesuarlar takarak örneğin havadaki nemi ölçüyor, Lego motoru yapıyor, deney devresi bağlıyor veya bir muzu kontrolcü olarak kullanabiliyorsunuz. Bu aksesuarlar normal Raspberry Pi modellerinde de kullanılabiliyor.

4 inçlik dokunmatik bir ekranı olan Pip iki adet USB girişi ve HDMI portu barındırıyor. Konsolun iki kenarına kontrolcü takabiliyorsunuz. Yani bir nevi Nintendo Switch gibi. Aradığı destek meblağına ulaşmasına çok az bir süre kalan Pip için 199$ bağış yapmak gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim