Anlık Bildirim

Range Rover Sport SVR, Ferrari'nin Tianmen Dağı rekorunu kırmayı başardı

Range Rover Sport SVR, Çin'deki Tianmen Dağı'nın tepesine uzanan 99 keskin viraja sahip 11,3 kilometrelik yolu 9 dakika 51 saniyede tamamlayarak Ferrari 458 Italia'nın 2016 rekorunu kırmayı başardı.

Range Rover Sport SVR, Ferrari'nin Tianmen Dağı rekorunu kırmayı başardı Tam Boyutta Gör
 

Çin’in Tianmen Dağı’nın tepesine doğru uzanan yol manzara açısından adeta bir görsel şölen sunuyor. Ancak, mükemmel manzarasının yanı sıra oldukça tehlikeli olan 11,3 kilometre uzunluğundaki bu yol, bir ejderha gibi kıvrılan 99 adet keskin viraja sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Bugüne kadar pek çok otomobil üreticisi bu tehlikeli yolda rekor denemesi gerçekleştirdi. Bu üreticilerden en sonuncusu da Jaguar Land Rover oldu. Şirket, Tainmen Dağı’na tırmanan tehlikeli yoldaki rekor denemesi için Range Rover Sport SVR modelini kullanmayı tercih etti.

Bu denemenin bir SUV modelle gerçekleştirilmesi ilk seferde kulağa mantıklı gelmeyebilir. Ancak JLR’ın bu canavarı 575 beygir güç ve 700 Nm tork üreten 5.0 litre V8 motordan güç alıyor. 8 ileri otomatik şanzıman ve dört tekerden çekiş sistemiyle yola aktarılan bu güç sayesinde 0’dan 100km/s hıza 4.5 saniyede çıkarken, maksimum 280km/s hıza ulaşabiliyor.

Yapılan denemeler sonrasında yarış pilotu Ho-Pin Tung’un sürücü koltuğunda bulunduğu Range Rover Sport SVR, 68.8km/s hız ortalamasıyla bu tehlikeli yolu 9 dakika 51 saniyede tamamlayarak Ferrari 458 Italia’nın 2016’daki 10 dakika 31 saniyelik rekorunu kırmayı başardı.

İşte Land Rover Youtube hesabı üzerinden paylaşılan deneme videosu:


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4333 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tianmen dağı, ejderha yolu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim