Anlık Bildirim
 
AMD’nin bu ay sonunda duyuracağı RX Vega kartlarının detayları gün geçtikçe detaylanmaya devam ediyor. Son gelen haberlerde modelin test sonuçlarına yer verildi. Performansı ise daha önce de tahmin edildiği gibi GTX 1080’den önde.


8 GB  bellek kapasitesi

Öncelikle RX Vega modelinin benchmark testinde yer alan detaylarına göz atalım isterseniz. 687F:C1 adlandırmasıyla karşımıza çıkan kartın GPU’su RX Vega Frontier Edition’daki yongaya göre 30 MHz yükseltilerek 1630 MHz’e ulaşmış.
Zar alanı daha önceden de bilidniği üzere 484 mm2 şeklinde olan GPU’ya eşlik eden bellekler ise beklenilenin aksine 8 GB kapasiteli HBM 2 tipi bellekler. Kapasite olarak daha önce 8-16 GB şeklinde iki konfügirasyonun olacağı düşünülüyordu. Buna sebep olarak şu an için 2 adet HBM 2 bellek kümesinin maliyeti arttırması gösteriliyor. Belleklerin RX Vega FE’deki gibi 945 MHz’de görev yaptığını da ekleyelim. Daha önce aynı koda sahip modelde bellek hızı 700 MHz seviyesindeydi. GPU ise 1200 MHz’de görev yapıyordu.
3D Mark 11'in GPU'nun paralel işlem birimine ağırlık veren bir test olduğu düşünüldüğünde kartın gerçek hayattaki performansı için her ne kadar bir fikir verse de tam bir sonuç ortaya koymadığını belirtelim. Gelen bilgilerde de testlerden yola çıkarak ve modelin GTX 1080 Ti -GTX 1080 arasındaki konumu göze alınarak bu doğrultuda bazı tahminlerde bulunulmuş. Tahmini değerleri aşağıdaki tablodan detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

 

GTX 1080'in önünde

 
Eski hali GTX 1070 dolaylarında olan kart frekans arttırımından ve çeşitli geliştirmelerle birlikte son testte GTX 1080’in önüne 4000 puanla geçmeyi başarmış. GTX 1080 Ti modeliyle ise arasında yaklaşık 7000 puan olan kartın zar alanı sebebiyle fiyatlandırma konusunda Raja Koduri’nin ekibini zorlayacağı aşikar zira zar alanının artması maliyetinde artması demek.
Yine de modelden ümidi kesmemek gerek, AMD’nin FreeSync avantajı düşünüldüğünde ortaya güzel bir kombinasyon çıkması oldukça muhtemel. Daha alt seviyede GTX 1070’ten biraz daha güçlü bir çözümün satışa sunulması bekleniyor. Son olarak RX Vega kartlarının bu ay sonunda gerçekleştirilecek olan SIGGRAPH fuarında tanıtılacağını hatırlatalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5342 kez okundu.
28 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd rx vega, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim