Anlık Bildirim
 
AMD’nin merakla beklenen RX Vega kartlarının teknik özellikleri ve isimlendirmeleri sızdırıldı. Şu an için 3 modele yer verilen serideki kartlar RX Vega XTX, RX Vega XT ve RX Vega XL olarak listelenmiş.

Çözümlerden XTX ve XT modeli GPU tarafında aynı teknik özelliklere sahip. Her iki yongada da 64 adet işlem ünitesi içerisinde 4096 adet paralel işlem birimi bulunuyor. Kartların farkı şu an için kullandıkları soğutma çözümü ve güç tüketimleri olarak görünüyor.

375 watt TDP değeri

 
XTX modeli anlaşıldığı üzere kartların arasındaki en üst seviye çözüm. RX Vega XTX'de hepsi bir arada sıvı soğutma çözümüne yer verilirken, güç tüketimi 375 watt olarak ölçülmüş. RX Vega XT ise 300 watt’lık TDP değeriyle gelirken kartın soğutulması için bir hava soğutma çözümüne başvurulmuş.
 
 

8 GB HBM 2 bellek

 
En alt seviyede yer alan RX Vega XL çözümü 56 adet işlem ünitesinde 3584 adet paralel işlem birimi barındırıyor. Modelin TDP değeriyse 285 watt olarak belirlenmiş. RX Vega XT’de olduğu gibi hava soğutma çözümü kullanılan kartın sadece AMD’nin iş ortakları tarafından üretileceği iddia edilmekte. Ayrıca RX Vega XTX ve XT’nin 8 GB kapasiteli HBM 2 bellekle geleceği düşünülürken, XL modelinde henüz kapasitesi netleşmemiş bir HBM 2 belleği tercih edilmiş.
 

Özelleştirilmiş modeller için tarih net değil

 
Ek olarak RX Vega XTX ve XT’nin Ağustos ayı başı gibi satışa sunulması beklenirken XL modelinin Ağustos sonu gibi bizlerle olacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz gün gelen bilgilerde de RX Vega modellerinin final sürüm BİOS’larının iş ortaklarına 2 Ağustos itibariyle gönderileceğine yer verilmişti. 
Bilindiği üzere iş ortaklarının kendi özelleştirilmiş modellerini hazırlamaları için gereken çeşitli bilgiler içeren bu yazılımlara ihtiyaçları var. Haliyle özel tasarım kartları tercih eden kullanıcıların biraz daha beklemeleri gerekecek. Son olarak RX Vega kartlarının fiyatları hakkında henüz bir bilgi mevcut değil. Ayrıca modellerin SIGGRAPH 2017 fuarında duyurulacağını da hatırlatalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3607 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon rx vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim