Anlık Bildirim
 
ABD’li yarı iletken üreticisinin yeni nesil ekran kartları satışa sunulmuş durumda. Son gelen haberlerde tanıtım esnasında duyurulan fiyatların arttığına yer verildi. Eğer iddialar doğruysa AMD için bu durum gerçek bir hayal kırıklığı olabilir.


Hatırlayacağınız üzere tanıtımda RX Vega 64’ün standart versiyonunun 499$’lık fiyat etiketine sahip olacağına yer verilmişti. RX 56 ise 399$’dan kullanıcılarıyla buluşacaktı. Nitekim öyle de oldu, tabi kısa bir süreliğine. Gelen bilgilere göre RX Vega 64 sadece bir kaç saat bu fiyattan satılmış ardından 599$’a yükselmiş.

Aşırı talep kaynaklı değil

Fiyatlardaki yükselmenin nedeni tam olarak bilinmiyor fakat aşırı talep dolayısıyla artış yaşanmadığına kesin gözüyle bakılmakta. Bununla birlikte ilk satılan kartların yanında herhangi bir oyun hediyesi gelmemiş. Yeni fiyat üzerinden satılan modellerle birlikte ise 50$ civarı bir fiyata tekabül eden Prey ve Wolfenstein II oyunları hediye edilmiş. Dolayısıyla fiyat artışı bu oyunlarla da açıklanamıyor. Ne yazık ki artık kartı 499$’dan elde edebilmenin tek yolu AMD’nin sunduğu paketlerden almak olarak görünüyor.

Manipülasyon olabilir mi?

Burada bazı forumlarda AMD’nin ilk kartların fiyatını düşük tutarak manipülasyon meydana getirdiği söylenmekte. Üstelik AMD’nin bir yetkilisinin RX Vega modellerinin satışa sunulmasını stok sıkıntısı yaşanmaması için geciktirdiğini söylediği de düşünüldüğünde durum iyice tuhaf bir hal alıyor. Öte yandan AMD’nin 499$’lık fiyat etiketinin sadece piyasaya ilk giriş fiyatı olduğunu belirttiği de gelen diğer bilgiler arasında.

Her şey sil baştan

Konuyla ilgili olarak Overclockers UK forumlarından Gibbo eğer tek sorun sanal madencilerse herkesin sadece bir ekran kartı alabileceği bir sistem kurulabileceğini belirtti. Ayrıca model için 499$ gerçekten iddialı bir fiyattı ve ilk incelemelerde de değerlendirmeler bu fiyata göre yapıldı, bu son gelişmeyle inceleme ekiplerinin kart hakkındaki görüşlerini düzenlemeleri gerekecek.
Son olarak 599$’lık fiyat etiketiyle RX Vega 64’ün aynı sitedeki en ucuz GTX 1080 modelinden 100$ daha yukarıda kaldığını ekleyelim. Eğer bu durum devam ederse AMD’nin olumsuz bir tabloyla karşılacağı aşikar. Fiyatların tekrar düşüp düşmeyeceğini ise zaman gösterecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3779 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia gtx 1080 ti, radeon rx vega ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim