Anlık Bildirim

Qualcomm'dan Apple'a gönderme: Birçok ilk Android telefonlarla geldi

Qualcomm, Apple'ın yeni ürünlerini tanıtacağı 12 Eylül lansmanından sadece bir gün önce, çoğu yeniliğin ilk olarak Android telefonlarda tüketicilere sunulduğunu ortaya koyan bir blog yazısı yayınladı.
Qualcomm, Apple'ın yeni nesil iPhone modellerini tanıtacağı büyük lansman öncesinde ilginç bir blog yazısı yayınlayarak Android telefonların inovasyon konusunda rakiplerinden çok daha önde olduğunu açıkladı.
Şirketin bu bilgiyi paylaşmak için Apple'ın yeni ürün serisini tanıtacağı etkinlikten sadece bir gün öncesini seçmesi gerçekten de manidar. Google ile Apple'ın arasındaki rekabet ortada ancak arka planda başka hesaplaşmalar da var.
Qualcomm, şu anda piyasada bulunan bir çok Android cihaz için yonga seti (SoC) üretmesi nedeniyle Apple ile rekabet içerisinde olan şirketlerden biri. Ayrıca iki şirket arasında yıllar boyunca devam eden bir patent savaşı var. Bu nedenle sıklıkla mahkeme koridorlarını arşınladıklarını belirtmek gerekir.

Android her zaman yeni teknolojileriyle öncü

Qualcomm'un blog yazısında özellikle vurguladığı şey, yeniliklerin her zaman için ilk olarak Android telefonlarda sunulmuş olması. Bunu zaten sektörü yakından takip eden çoğu kişi biliyor olsa da şirket 12 Eylül tarihli Apple lansmanından önce bunu bir kez daha hatırlatma gereği duymuş.
Qualcomm'un yayınladığı listede yer alan bazı örneklerin "referans tasarım" terimiyle birlikte sunulduğunu görüyoruz. Yani bu inovasyon henüz piyasaya yansımamış sadece şirkete ait referans akıllı telefonlarda sergilenmiş. Bu yeniliklerin "ilk"ler listesinde yer alıp alamayacağı bir başka tartışma konusu.

Android telefonların hayata geçirdiği "ilk"ler

Yayınlanan inovasyon listesine baktığımızda Artırılmış Gerçeklik teknolojili ilk telefonun Lenovo Phob Pro 2 olduğunu görüyoruz. İlk OLED ekranlı telefon ise LG Flex 2 olarak lanse edilmiş. İlk suya dayanıklı dokunmatik ekran Sony Xperia Z4 modeliyle hayatımıza girerken, aynı markanın Xperia XZ Premium modeli ise 4K ekranlı ilk telefon olarak ön plana çıkarılmış.
Birçok yeni teknoloji ve önemli güncellemelerin Samsung Galaxy S8'e mal edildiğini görüyoruz. Bu seriyle birlikte iris kimlik doğrulama, yüz tanıma ve Gigabit LTE gibi teknolojilere sahip olmuşuz. Ancak iris tarama Samsung'un sorunlu Note 7 modelinde zaten yer alıyordu.
Çerçevesiz tasarımın öncüsü olarak Xiaomi Mi Mix gösterilirken çift kamera teknolojisiyle ilgili olarak 2014 yılında piyasaya sürülen HTC One (M8) modelinin öne çıktığını görüyoruz. Qualcomm ilginç bir şekilde çift kameralı telefonlar arasına Samsung Galaxy S8'i de dahil etmiş ancak bu telefonda çift kamera teknolojisi yok.
Haberdeki tabloyu inceleyip Qualcomm'un hatalı olduğunu düşündüğünüz kısımlar varsa yorum bölümüne yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5389 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim