Anlık Bildirim

PlayStation 5’e ait tasarımın ortaya çıktığı iddiası

2020 yılında piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 5 ile ortaya atılan iddialar ardı arkası kesilmiyor. Konsolla ilgili son iddia ise cihazın tasarımına yönelik oldu.
2020 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 için ortaya atılan sızıntı haberleri aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayılan, konsola güç verecek GPU ile ilgili sitemizde  de okuma fırsatı bulduğunuz sızıntı haberinin ardından bir başka haber ise PS5’in tasarımına yönelik geldi.

Hollanda merkezli Let’s Go Digital’in ortaya çıkarmış olduğu ve Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne(World Intellectual Property Office-WIPO) yapılan bir patent başvurusu, konsolun olası tasarımını gözler önüne seriyor.

“Bilinmeyen bir elektronik cihaz” olarak yapılan patent başvurusunda PlayStation 4’ünde tasarımında görev alan Yasuhiro Ootori’nun isminin olması, söz konusu cihazın bir oyun konsolu olarak değerlendirilebileceğini söylüyor.

Oldukça ilginç bir tasarıma sahip olan cihazdaki en dikkat çeken nokta ise kasanın üstünde bulunan “V” şeklindeki girinti. 5 sayısına Roma rakamlarıyla yapılan bir gönderme olarak düşünülebilecek bu detay, aynı zamanda konsola güç verecek donanımı daha rahat soğutmak için düşünülmüş bir çözüm de olabilir.

Alışılagelmiş konsol tasarımlarının oldukça dışında duran söz konusu dizayn için bir geliştirici kiti olduğu söylentileri de mevcut. Zira 2020 yılında çıkacak bir konsol için oyun geliştiricilerinin bahse konu kitleri teslim aldığı biliniyor. Yayınlanan görselde bulunan bol miktardaki USB girişi, tasarımın bir geliştirici kitine ait olabileceği tezini güçlendiren en önemli unsurların başında geliyor. Konsolun arka tarafında da bu tür portlardan olacağı değerlendirildiğinde ön tarafta bu kadar çok USB bağlantı portunun olması pek mantıklı durmuyor.

Geliştirici kitleri ile son kullanıcıya ulaşan donanım tasarımlarının genellikle farklı olduğu bilinen bir gerçek. Ancak geliştirici kitleri de genellikle özel bir tasarıma sahip olmayan cihazlar. Bu sebeple yayınlan görselin PS5’in hangi sürümüne ait olduğuna karar vermek o kadar da kolay gözükmüyor. Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Lütfen fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11366 kez okundu.
49 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
geliştirici, PS 5 ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim