Anlık Bildirim

Nvidia’nın Titan Xp öncesinde en güçlü ekran kartı sloganıyla piyasaya sürdüğü GeForce GTX 1080 Ti ekran kartı ilk olarak Founders Edition versiyonuyla boy göstermişti. Yavaş yavaş özelleştirilmiş versiyonları da ülkemizde raflara çıkmaya başladı.

Daha Çok Üst Seviye Oyunculara Yönelik

Daha önce de olduğu gibi GTX 1080 Ti ekran kartı, orijinal modelin temel aldığı grafik biriminden farklı olacak. GTX 1080 bilindiği üzere GP104 grafik çekirdeğini temel alıyordu. GTX 1080 Ti ise GP102 çekirdeği üzerinde yükseliyor yani Nvidia Titan X ile aynı kulvarda.

Pascal tabanlı Nvidia Titan X bilindiği üzere üst seviye oyunculara ve profesyonellere hitap eden bir ekran kartıydı. Bu bakımdan kısıtlı bir bölgede piyasaya sürüldü ve fiyatı da yüksek tutuldu. GeForce GTX 1080 Ti ise 4K oyunculuğa ve sanal gerçekliğe hitap ediyor. Artık üretimde verimlilik elde edildiği için GeForce GTX 1080 Ti daha yaygın bir pazar ağına çıkıyor.

Teknik Özellikler

GeForce GTX 1080 Ti yine GDDR5X belleğe güveniyor. Ekran kartında 11GB GDDR5X bellek yer alırken, 352-bit bellek veri yolu ile 484GB/s bant genişliğine ulaşılıyor. 224 desen haritalama birimi ve 88 ROP birimi mevcut.

3584 CUDA çekirdeğinin boost hızı 1583MHz’e ulaşıyor ki Titan X’den biraz daha yüksek. Böylece kayar nokta performansı da 1 puan artarak 12TFLOPS seviyesine çıkıyor. Kartın ısıl tasarım gücü ise 220W seviyesinde tutulmuş. 471 milimetrekare zar alanı ve 12 milyar transistör Titan X ile aynı kalmış.

Ekstralar

Ekran kartı hız aşırtma ile 2GHz seviyesine çıkabiliyor. Grafik birimi her birisinde 128 çekirdek olan 28 SM birimine sahip. Founders Edition için yeni geliştirilen soğutucu daha fazla hava akımı sağlıyor ve daha sessiz. Böylece hız aşırtma tutkunlarına daha elverişli bir ortam sağlanıyor. Yeni 7 fazlı güç tasarımı ve 14 yüksek verimli dualFET ile enerji verimliliği en üst seviyede tutulmuş.

Yazılım tarafında ise bant genişliğini daha efektif hale getiren sıkıştırma ve tamponlama teknolojilerine yer verilmiş. Problemleri anında tespit edebilen NVIDIA Aftermath ve oyunculara daha iyi tecrübe sunacak olan Shadowplay Highlights diğer özellikler.

 

Özelleştirilmiş Nvidia GeForce GTX 1080 Ti ekran kartları satışa başladı Tam Boyutta Gör

Fiyatlar

GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition versiyonlarını piyasada 3500-3900TL bandı arasında bulmak mümkün. Asus, Zotac, Evga gibi pek çok üretici bu versiyonlara sahip. Bilindiği üzere Founders Edition herhangi bir özelleştirmenin olmadığı tek tip versiyon olarak tanımlanıyor.

Özelleştirilmiş GeForce GTX 1080 Ti ekran kartları ise biraz daha ortak firmanın yeteneğini ortaya koyduğu ürünler olarak ön plana çıkıyor. Firmalar hava veya sıvı soğutma ile kartın performansını en üst seviyeye çıkarmaya çalışıyor.

Haliyle özelleştirilmiş versiyonlar daha yüksek maliyetlere sahip. Asus Rog Strix GTX 1080 Ti versiyonu 3900-4000 TL arasında bulunabiliyor. 3 fanlı soğutma sistemine sahip olan ekran kartı OC modunda 1.7GHz hızlarını görebiliyor.

Asus Turbo GTX 1080 Ti ekran kartı ise 4200TL civarında. Çift rulmanlı tek bir fan ile soğutulan ekran kartı uzun ömür konusunda iddialı. Farklı optimizasyonlar ile yüksek performans sunsa da hız aşırtma konusuna girilmemiş.

MSI GTX 1080 Ti Gaming X modelini ise 3800TL civarında görüyoruz. Çift Frozr VI fan ile soğutulan ekran kartı 1.7GHz seviyesine aşırtılabiliyor. Fanların sessiz çalıştığı modda ise 1480MHz seviyeleri görülebiliyor. Özelleştirilmiş ekran kartlarının bazıları an itibariyle satışta. Pek çok iddialı ürün ise 15 Nisan tarihine doğru piyasada olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim