Anlık Bildirim

Nvidia’nın sanal madencilik kartları göründü

Bir süre önce Nvidia’nın sanal madencilere yönelik tasarladığı bilgisayar sistemi ortaya çıkmıştı. Şimdi ise GTX 1060 ve GTX 1080 ekran kartlarını optimize ederek tasarladığı versiyonlar gündemde.

Son dönemde önemi giderek artan sanal para birimi elde etme yöntemi veya sanal madencilik, ekran kartı piyasasını etkilemeye başladı. Sanal madenciler maliyet odaklı ekran kartlarına adeta hücum ediyor. Fiyat-performans odaklı AMD ekran kartları tükenmiş durumda ve karaborsada bulunabiliyor. Üreticiler bu büyük ilgiyi kaçırmak istemiyor.

Bir süre önce Nvidia’nın sanal madencilere yönelik tasarladığı 8 ekran kartlı bir bilgisayar sistemi ortaya çıkmıştı. Şimdi ise GTX 1060 ve GTX 1080 ekran kartlarını optimize ederek tasarladığı yeni versiyonlar gündeme geldi. Bazıları üretici ortaklar tarafından sipariş listesine konmuş durumda.

Yeni ekran kartlarının en önemli özellikleri enerji verimliliğine odaklanması, herhangi bir harici ekran çıkışı vermemesi ve de en önemlisi yüzde 30 civarında daha düşük bir fiyata mal edilmesi olacak.Ayrıca kazma oranlarının da yüksek olduğu ifade ediliyor. Böylece Nvidia’nın AMD ekran kartlarına karşı rekabet gücü artacak.

GTX 1060

Yeni 6GB GTX 1060 ekran kartı GP106-100 grafik birimini temel alıyor. Yüksek kazma oranı için optimize edilen ekran kartının GTX 1060 3GB ekran kartına göre yüzde 10 daha iyi watt başına performans sunduğu belirtiliyor.

Ekran kartının taban hızı 1.5GHz iken artırılmış olarak 1.7GHz seviyesine çıkıyor. Farklı versiyonlarda hızların da değişeceği ifade ediliyor. 8 Gbps hızında çalışan GDDR5 bellek 192-bit veri yoluna sahip. 6-pinli bağlantı üzerinden enerji sağlanırken TDP değeri ise 120W civarında.

Baz modeller 200$ fiyat etiketine sahip olacak. Bu versiyonda 3GB mi yoksa 6GB mi bellek olacak belirtilmemiş. Inno3D markalı 6GB GDDR5 bellekli versiyon 235$ civarında. Bu rakamlar oyuncu ekran kartlarına göre yüzde 15-20 daha ucuz.

 

Nvidia’nın sanal madencilik kartları göründü Tam Boyutta Gör

GTX 1080

GTX 1080 ekran kartı ise GP104-100 çekirdeğini temel alıyor. GTX 1060 3GB ekran kartına göre yüzde 30 daha iyi watt başına performans sergileyen özel GTX 1080 ekran kartı 60MH/s kazma oranını yakalıyor ki bu oldukça iyi bir rakam.

Ekran kartlarının hızları versiyona göre değişiyor ancak baz versiyonda taban hız 1.6GHz, aşırtılmış hız ise 1.73GHz. 8GB GDDR5X bellek, 256-bit veri yoluna sahip ve 10Gbps hızında çalışıyor. Ekran kartı 350$-370$ arasında değişen fiyatlara sahip.

Daha önce de söylediğimiz gibi ekran kartları sanal madenciliğe yönelik ve oyuncuların pek bir işine yaramıyor zira ekran çıkışları yok. Uzmanlar bu kartların 2-3 ay içerisinde maliyetini kurtaracak kadar sanal döviz kazandırabileceğini ifade ediyor. Ekran kartları 19 Haziran itibariyle satışa sunulacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7887 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia mining cards ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim