Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

Nvidia’nın sanal madencilere özel sistemi ortaya çıktı

Eğer sanal para birimler ile ilgileniyorsanız ve bütçe dostu bir sanal madencilik sistemi kurmayı istiyorsanız Nvidia’nın tam size göre hazırladığı bir çözümü var.

Bir süre önce Nvidia ve AMD’nin sanal madencilere yönelik daha uygun fiyatlı ekran kartları hazırladığı haberini sizlere iletmiştik. Ortaya çıkan yeni bilgiler konunun bununla sınırlı olmadığını gösteriyor. Nvidia komple bir sistem hazırlığında.

Bitcoin, Ethereum, Monero gibi sanal para birimlerini elde edebilmek için güçlü algoritmaları çözmek gerekiyor. Normalde onlarca işlemci ile yapabileceğini bu işlemlerin altından grafik kartları çok daha kolay bir şekilde kalkabiliyor. Bu bakımdan sanal madenciler fiyat-performans odaklı ekran kartlarına adeta hücum ediyor.

Özel sistem

Nvidia’nın madenci sisteminin temelinde GP106-100 çekirdeği yani GTX 1060 ekran kartının mimarisi yatıyor. Zaten sanal madencilik için önemli olan ekran kartı. Bunun haricindeki donanımların çok da güçlü olması gerekmiyor.

 

Nvidia’nın sanal madencilere özel sistemi ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Nvidia madenciler için 8 adet GTX 1060 özel versiyon ekran kartı hazırlamış. Bunlara Madenci Kartı adını veriyor ve orijinal ismini kullanmıyor. Ekran kartları pasif olarak soğutuluyor ve herhangi bir harici ekran çıkışı mevcut değil. Ayrıca düşük ısıl tasarım gücünde çalışıyorlar. Ekran kartları için 8 adet PCIe x16 hattı ayrılmış.

Intel Celeron mobil işlemcilerden birisine yer veren sistemde bunun dışında 4GB DDR4 RAM, 64GB mSATA SSD sürücü, 1 adet HDMI çıkışı, 1 adet GbE, 1 adet USB 2.0 portu yer alıyor.

Madenci sistemlerinin en dezavantaj oluşturan noktası enerji tüketimi. 24 saat kesintisiz çalışan bu sistemler binlerce dolarlık elektrik faturalarına neden oluyor. Nvidia enerji verimliliği odaklı ekran kartlar ile bir nebze olsun tasarruf edebilmeyi amaçlamış.

Sistemin harcadığı enerji para birimine göre değişiyor. Ethereum için 1000W civarında enerji harcanıyor ve 200MH/s hıza erişiliyor. Bu değeri bir nevi kazma hızı olarak değerlendirebiliriz. Genelde verimli kazma için 9 sistem ve 18 ekran kartından oluşan yapılar kullanılıyor. Hız 470MH/s değerine ulaşıyor ancak enerji tüketimi yukarıdaki değerin çok çok üzerinde seyrediyor. Bu bakımdan Nvidia’nın sistemi oldukça ilgi görecektir.

Zcash birimine gelirsek 1050W civarında enerji harcandığını görüyoruz. Monero için ise 700W civarında güç gerekiyor. Tüm sistem 1600W opsiyonel bir güç kaynağı tarafından ayakta tutuluyor. Tüketiciler uğraştıkları para birimine göre güç kaynağı seçebiliyor.

Sistemin soğutulması için 9 adet 8 cm çapında 5800RPM dönüş hızına sahip fanlar kullanılıyor. Bunların 5 tanesi havayı içeriye almak için 4 tanesi de dışarıya aktarmak için kullanılıyor. Sistemin toplam ağırlığı 14Kg civarında.

Nvidia’nın madenci sistemi ne zaman piyasaya çıkacak bilinmiyor ancak kesinlikle bütçesine uygun sistem arayan madencilerin dikkatini çekecektir. Muhtemelen AMD’den de buna benzer sistemler göreceğiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9168 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia gpu mining system ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim