Anlık Bildirim

Nvidia’nın Volta mimarisi karşımıza nasıl çıkacak?

Teknoloji dünyasında son yayılan söylentilere göre GTX 30 serisi GDDR6 belleklerle gelebilir. GTX 20 serisi ise muhtemelen HBM2 belleklerle ile gelmeyecek.Detaylar haberimizde.
Beyond3D forumlarından gelen bilgiye göre Nvidia gelecek nesil GPU’larında TSMC’nin 12 nm süreci ile ürettiği GPU’lara yer verecek. Tabi bu bilgiler kesin değil mayıs ayında yapılacak olan GTC 2017 etkinliğinde bilgilerin doğruluğunu göreceğiz.

GTX 20 

Gelmesi beklenen GTX 20 serisinin mevcut Pascal mimarisine bir güncelleme şeklinde gelmesi bekleniyor yani daha iyi watt başına performans ve sıcaklık değerlerinde iyileştirmelerle karşılaşacağız muhtemelen. Performans tarafında %10-15 arası bir artışın olması beklenirken yeni GDDR6 belleklerin GTX 20 ailesinde yer alacağı düşünülmüyor. Mevcut GDDR5X tipi belleklerle yola devam edilecek gibi görünüyor. Zira GDDR6 belleklerle 2018 yılında tanıtılması bekleniyor.
Bununla birlikte GDDR6 belleklerin GDDR5X’te 10 Gbps seviyesinde olan transfer seviyesini 16 Gbps’e çekmesi bekleniyor. Bununla birlikte 2017 yılının ekran kartı pazarı bakımından hareketli geçmesini bekliyoruz zira GTX 20 serisinin karşısına AMD Vega 10 mimarisiyle çıkacak ve bu nesilde HBM 2 belleklere yer vermesi bekleniyor. Ayrıca 14 nm FinFET sürecine yer verileceği de gelen diğer bilgiler arasında.

GTX 30

2018 yılında görücüye çıkması beklenen GTX 30 serisinde ise GDDR6 belleklere yer verileceği tahmin ediliyor. GV104 GPU’suyla gelmesini beklediğimiz GTX 3070 ve GTX 3080’nin 16 GB kapasiteli 256 bitlik bellek veri yolu desteği sunan GDDR6 belleklerle gelmesi bekleniyor. Üst seviyede karşımıza çıkacak olan GV102 GPU’sunu kullanan çözümlerde ise 32 GB hatta 64 GB kapasiteli GDDR6 veya HBM2 belleklerle karşımıza çıkabilirler ki bu da bellek bant genişliğini 1024GB/s seviyesine tırmandırabilir.
Gelecek olan GV102 GPU’sunu kullanan kartların Titan X’in yerini alması beklemirken bilgilerin henüz net olmadığını belirtmemizde fayda var. Öte yandan AMD’nin de tam olarak net olmasa da 2018 veya 2019 yılında, 7 nm süreciyle ve henüz hakkında net bir bilgi bulunmayan Nextgen bellekleriyle Navi ailesini tanıtması bekleniyor. İlerleyen zamanlardaki gelişmeleri birlikte takip ediyor olacağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim