Anlık Bildirim

Nvidia’dan yılın üçüncü çeyreğinde rekor üstüne rekor

Grafik pazarında lider duruma olan Nvidia, rakibi AMD’ye karşı pay kaptırmama mücadelesi verirken bir yandan da karlarda rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.

Bu yıl Pascal mimarisiyle grafik pazarındaki en güçlü hamlesini yapan Nvidia, yatırımın meyvelerini toplamaya devam ediyor. Yılın üçüncü çeyreği firma açısından rekor üstüne rekorun kırıldığı bir dönem oldu.

Kar Adeta Patlama Yaptı

Firmadan yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde toplam 2 milyar dolar gelir elde edildi. Çeyrek bazda yüzde 40, yıllık bazda ise yüzde 54 civarında artış yaşandı. Üst seviye ekran kartları sayesinde kar marjını yüzde 59 seviyesine çıkaran firma karlarda rekor kırdı.

Firmanın faaliyet karı bu dönemde 632 milyon dolar oldu. Çeyrek bazda yüzde 100, yıl bazında ise yüzde 160 artış yaşandı. Net kar ise 542 milyon dolar oldu. Çeyrek bazda yüzde 108, yıl bazında ise yüzde 120 artış kaydedildi.

Bu dönemde firmaya en çok kazandıran elbette GPU bölümü oldu. Bölüm toplamda 1.7 milyar dolar elde ederken yıl bazında yüzde 52.9 artış yaşadı. Veri merkezi yapay zeka bölümü ise yüzde 300 artışla 240 milyon gelir elde etti.

Firmanın otomotiv bölümü de oldukça başarılı. Kısa süre önce Tesla ile Pascal tabanlı Drive PX2 bilgisayar sistemi tedariği konusunda ortaklık yapan bölüm yüzde 60 artışla 127 milyon dolar gelir getirdi.

Yılın dördüncü çeyreği için beklentiler de yükselmiş durumda. Piyasaya yeni çıkan GTX 1050 Ti ve ardından gelecek GTX 1050 haricinde en güçlüsü olan Nvidia Titan da daha fazla ülkeye gidecek. Kurumsal tarafta da firmanın büyümesini sürdürmesi bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4518 kez okundu.
30 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia record revenues ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim