Anlık Bildirim

Bu yıl AMD’nin hamleleri ile grafik kartı pazarında bir miktar pay kaybeden Nvidia, bununla birlikte gelirlerde herhangi bir düşüş yaşamıyor. Üst seviye fiyat etiketlerinin de etkisiyle firma gelirlerini sürekli arttırıyor.

Artış sabitlendi

Yapılan açıklamaya göre yılın ikinci çeyreğinde elde edilen gelir 2.23 milyar dolar oldu. Yıl bazında yüzde 56 artış kaydedildi. Firmanın faaliyet karı 688 milyon dolar olurken net kar da 583 milyar dolar olarak gerçekleşti. Gelir artışında kar marjının etkisi büyük. Üst düzey ekran kartlarındaki üst düzey fiyatlar sayesinde kar marjı yüzde 58.4 oldu.

Son dönemde artan madencilik sistemleri Nvidia’nın da tablolarına yansıyor. GTX 1060 ve GTX 1070 gibi modeller kara borsaya düştü. Firma bir süre önce üretici ortakları ile madencilik odaklı ekran kartları piyasaya sürmüştü.

Diğer taraftan harici ekran kutularının ilgi görmesi ile Titan X ve Quadro ekran kartları önemli bir satış başarısı yakalamış durumda. Ayrıca daha ince oyuncu dizüstü bilgisayarları için Max-Q ekran kartı tasarımı ve otomotiv üreticileri ile yapılan yeni ortaklıklar gelirleri etkileyen unsurlar oldu.

Bu unsurlar içinde bulunduğumuz çeyrekte de kazanç kapısı olacak. Firmanın beklentileri üçüncü çeyrekte 2.35 milyar dolar gelir elde etmek. Ayrıca yıl sonuna kadar toplamda 1.25 milyar dolar da temettü ödenmesi planlanıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3186 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia quarter revenue ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim