Anlık Bildirim

Nvidia GTX 1080 Ti’dan Dünya rekoru!

Nvidia’nın geçtiğimiz haftalarda satışa sunduğu üst seviye çözümü hakkında olumlu haberler gelmeye devam ediyor. Model bu kez ulaştığı GPU frekansı ile donanım severlerin nefesini keseceğe benziyor.
Nvidia’nın 10 Mart tarihi itibariyle satışa sunduğu GTX 1080 Ti modeli satışa sunulmasından bu yana oldukça popüler bir kart haline geldi. Kart bildiğiniz üzere üst seviye bir çözüm olmasına rağmen pazarda gayet iyi bir satış rakamına ulaşmış bulunmakta. Bununla birlikte hız aşırtmacılar tarafından GPU’sunun çalışma frekansı 2.5 GHz seviyesine çekildiğinde GTX Titan X’in performans rekorunu kırmayı başaran modelin hava soğutma ile 2 GHz seviyelerini görebildiğine değinmekte fayda var.

3024 MHz GPU frekansı!

Model bu sefer daha önceki en yüksek frekansının da yaklaşık 500 MHz üzerine çıkarak geçtiğimiz aralık ayında GALAX’ın GTX 1060 Ti HOF modeliyle kırılan en yüksek GPU frekansı rekorunun üzerine çıktı. KINGPIN’in gerçekleştirdiği denemede GTX 1080 Ti Founders Edition ile 3024 MHz seviyesi görülerek Dünya rekoru bir basamak daha yukarıya taşınmış oldu.
Nvidia GTX 1080 Ti’dan Dünya rekoru! Tam Boyutta Gör

Kartın güç tüketim ve sıcaklık değerleri ile ilgili bir detay paylaşılmazken 80+ sertifikasına sahip kaliteli bir PSU ile model rahatlıkla besleneceği düşünülüyor. Sıcaklık değerlerinin ise LN2 kullanıldığı için sorun olmadığını düşünüyoruz. Bununla birlikte grafik kartının bu seviyede piksel doldurma kapasitesi ile ilgili daha önceki 2.5 GHz’lik değerde edilen 197.4 GPixel/s’lik değerin 229.3 GPixel/s olarak güncellendiğini de belirtelim.

Güçlü PCB'nin etkisi büyük

Tabi kartın bu denli yüksek frekanslara stabil bir şekilde ulaşmasında Nvidia’nın kartta kullandığı 250 amper güç sağlayabilen 7 fazlık Dual-Fet tasarımının -ki bu da toplamda 14 fazlık bir tasarım demek oluyor- etkisi büyük. Ayrıca KINGPIN’in kartın voltaj kilidini kırmak için PCB’de bir takım değişiklikler yaptığının da altını çizelim. Son olarak ilerleyen günlerde Nvidia’nın iş ortaklarının kendi özel tasarımlı modellerini satışa sunacağını hatırlatalım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim