Anlık Bildirim

Normalden yüzde 50 daha fazla elektrik üreten yerli türbinin kurulumu yapıldı

Başkent Üniversitesi tarafından tasarlanan slatlı rüzgar türbini, normal türbinlere göre düşük rüzgarda yüzde 50 daha fazla enerji üretiyor. Slatlı rüzgar türbininin ilk modelinin kurulumu yapıldı.

Normalden yüzde 50 daha fazla elektrik üreten yerli türbinin kurulumu yapıldı Tam Boyutta Gör

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından tasarlanan düşük rüzgârda daha fazla elektrik enerjisi üretebilen rüzgâr türbinin kurulumu yapıldı ve kullanımına başlandı.

Geliştirilen türbin, düşük rüzgâr ve akıntı hızlarında yüzde 50 oranında daha fazla elektrik enerjisi üretebilen kanat tasarımına sahip. Mevcut klasik kanatlarda "slat" denilen hızlandırıcılar bulunmuyor. Başkent Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen türbindeki slatlar, rüzgârdan elde edilebilecek enerjiyi büyük oranda arttırıyor.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından faydalı model olarak tescillenen slatlı rüzgâr türbininin ilki Yapracık Psiko-Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'ne konumlandırıldı ve enerji depolamaya başladı. Slatlı rüzgâr türbini, aydınlatma sistemlerinde enerji kaynağı olarak kullanılacak.

Fakülte Dekanı: “Boğazlara Rüzgâr Türbini Kurulsun”

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berna Dengiz ise prototipte kullanılan slatlı kanat tasarımının İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki uygun yerlere konularak temiz enerjinin üretilebileceği önerisinde bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7587 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Enerji, rüzgar türbini ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim