Anlık Bildirim

Nokia 8 amiral gemisi Haziran ayında Snapdragon 835'le gelecek

HMD Global'in Mobil Dünya Kongresi'nde bir amiral gemisi Nokia telefon tanıtmaması büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Gelen haberler Snapdragon 835'li Nokia 8'in Haziran ayında çıkacağını gösteriyor.
HMD Global, Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi sırasında iki yeni Nokia akıllı telefon tanıttı ancak bunların hiçbiri amiral gemisi değildi. Yeni bir söylentiye göre Nokia'nın amiral gemisi Haziran ayında gelecek ve en yeni Qualcomm Snapdragon 835 yonga setine sahip olacak.
SD835'in ilk üretiminde Samsung'un pay sahibi olduğunu düşünürsek bu tarih son derece mantıklı görünüyor. Yani aynı yonga setini kullanan diğer cihazlar Mayıs sonu ya da Haziran başında piyasaya sürülebilecek. Snapdragon 835 çalıştıran Sony Xperia XZ Premium'un da aynı tarihlerde gelmesi bekleniyor.
Çin kaynaklı yeni söylentiler, yaklaşmakta olan Nokia 8 amiral gemisinin farklı ekran boyutlarında, benzer ya da aynı özelliklere sahip iki varyantının sunulabileceği ortaya koyuyor.

4GB ya da 6GB RAM ve 23MP arka kamera

Heyecanla beklenen Nokia 8'in modeline bağlı olarak 4GB veya 6GB RAM seçenekleriyle geleceği söyleniyor. Akıllı telefonun bir varyantının arkasında 23MP sensörlü bir çift kamera olabilir ancak bu PureView veya Carl Zeiss olmayacak. Nokia yetkilileri kısa süre önce, PureView sensörlerin artık Nokia markalı telefonlarda kullanılmayacağını belirtmişlerdi.
Ne olursa olsun bahsi geçen özelliklere sahip olacak Nokia 8'in Galaxy S8 ve hatta iPhone 7 Plus gibi akıllı telefon pazarında söz sahibi olacağını söyleyebiliriz. Öte yandan amiral gemisinin fiyat etiketi de gün yüzüne çıkmış durumda. Standart modelin 579$ veya 549€ gibi bir fiyata satın alınabileceği söyleniyor. Daha büyük varyantı ise en az 652$ veya 617€ fiyat etiketine sahip olacak.
Önceki söylentiler 64GB veya 128GB depolama alanına sahip olacak telefonun Quad HD çözünürlük ve Super AMOLED ekranla gelebileceğini gösteriyordu. Telefon resmen tanıtılıncaya kadar hiçbir şey kesin olmadığından bu bilgilere temkinli yaklaşmak da gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8688 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, amiral gemisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim