Anlık Bildirim

Mercedes-Benz, 2017 Detroit Otomobil Fuarında yeni modellerini sergiliyor

Mercedes-Benz, yeni GLA’dan E-Serisi Coupé’ye uzanan pek çok yeni modelini 2017’nin ilk otomobil fuarı Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtıyor. Fuarda ayrıca Mercedes-AMG GT C Edition 50 de tanıtıldı.
Mercedes-Benz, kapsamlı motor seçenekleri sunan GLA’yı yenilenen iç ve dış tasarımı ve güncellenen donanımlarıyla 8-22 Ocak tarihleri arasında düzenlenen NAIAS (North American International Auto Show)- Detroit Motor Show’dan bir gün önce düzenlediği özel bir davet ile dünya basınına tanıttı. Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Daimler AG CEO’su Dr. Dieter Zetsche, yeni CASE (Connected, Autonomous, Shared & Service and Electric Drive) stratejisi kapsamında bağlantılı, otonom, paylaşımlı ve elektrikli otomobil konularında Mercedes-Benz’in öncü konumundan bahsetti ve dijitalleşen yenilikçi modeller ile sürekli gelişim içinde olduğunu belirtti.

Yenilenen Mercedes-Benz GLA

İlk olarak 2013 yılında yollara çıkan ve ilk kompakt SUV modeli olan Mercedes-Benz GLA, sınıfının en başarılı modellerinden biri olarak gösteriliyor. Fuarda resmiyete kavuşan yenilenen GLA sportif tasarımı, çevik sürüş özellikleri ve geniş kapsamlı kişiselleştirme olanakları ile öne çıkıyor. Standart olarak konforlu bir süspansiyon sunulan GLA modelinde AMG donanım paketi ile birlikte isteğe bağlı olarak daha alçak bir süspansiyona sahip olunabilirken, off-road donanımı ile birlikte gelen süspansiyonlarla aracı 30 mm daha yüksek bir karoserle alabilmek mümkün.
HANDS FREE ACCESS ve 360 derece kamera sistemi gibi yeni konfor ve güvenlik ekipmanları sunan yeni Mercedes-Benz GLA, bu sınıfta bu özelikleri sunan tek model olarak öne çıkıyor. 360 derece kamera sistemi, aracın çevresinden topladığı verileri tek bir görüntü veya yediye bölünmüş küçük görüntüler olarak orta konsoldaki merkezi ekrana aktarırken, sistem aynı zamanda ön, arka ve iki adet dikiz aynasında bulunan dört adet kameradan elde edilen verilerle sanal olarak oluşturulan kuş bakışı görünüm imkânı da sunuyor.
Yenilenen GLA'da GLA 220 4MATIC ile 184 beygir güç ve 300 Nm tork değerlerine sahip yeni bir benzinli motor seçeneği sunulurken, bu motor sayesinde 156 beygir ve 211 beygirlik iki benzinli motor seçeneği arasındaki boşluk da doldurulmuş oluyor.

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi Coupé

Etkileyici coupé gövde orantıları, heyecan uyandıran tasarım ve uzun yol konforu sunan dört kişilik yaşam alanıyla yeni E-Serisi Coupé, zarafet ve alışagelmiş Gran Turismo karakteristiğini ileri teknolojiyle bir arada sunuyor. Yeni E-Serisi Coupé, kapsamlı akıllı telefon entegrasyonu, geniş ekranlı dijital kokpit ve isteğe bağlı olarak kısmi otonom sürüş imkânı sunan yeni sürüş destek sistemleri de dahil E-Serisi ailesinin sahip olduğu bütün gelişmiş elektronik sistemleri de bünyesinde barındırıyor. Düşük emisyon değerlerine sahip güçlü motorlar ve adaptif amortisörlere sahip konforlu süspansiyon sistemi sportif ve atak bir sürüş deneyimine olanak tanıyor.
Sedan ile aynı teknik yapıyı kullanan lüks spor coupé Mercedes-Benz tasarım dilinin bir sonraki adımını temsil ediyor. Aşağıda konumlandırılan sportif ön ızgara ve uzun motor kaputu ön bölümü oldukça şık kılarken, arkaya doğru daralarak alçalan tavan çizgisi ve kaslı arka tasarım Mercedes-Benz’e has coupé gövde orantılarını taşıyor. Dört adet çerçevesiz yan cam ve B sütunu olmayan yapı da dinamizmi öne çıkarırken, bütün bu tasarım detaylarıyla E-Serisi Coupé lüks ve stili tek bir gövdede harmanlıyor.

Yeni AMG-GT C Coupé ve GT C Coupé 50 Edition

2017 yılında kuruluşunun 50. yılını kutlayan Merdeces-AMG, “Sürüş performansının 50 yılı” sloganıyla kutladığı 50. yıl dönümü anısına geliştirdiği yeni Mercedes-AMG GT C ile AMG GT ailesini genişletiyor. AMG GT C Roadster modelinden sonra şirket şimdi de coupé modelini daha geliştirilmiş performans ve teknoloji seviyesiyle sunarken, AMG GT S ile AMG GT R arasında konumlandırılan model lansmanla birlikte Edition 50 özel versiyonu ile satışa sunuluyor. Bununla birlikte Mercedes-AMG GT ve AMG GT S modelleri de görsel ve teknik açıdan iyileştirilirken güçleri de arttırılıyor.
Şirketin 50. yıl dönümünü için geliştirdikleri özel versiyonu değerlendiren Mercedes-AMG Yönetim Kurulu Başkanı Tobias Moers: “Yeni AMG GT C ile spor otomobil ürün gamımızı altı modele çıkartırken ayrıca yarış tutkunları için AMG GT3 yarış otomobilimizi sunuyoruz. Tamamen kendi bünyemizde geliştirmiş olduğumuz ikinci model üç yıldan daha kısa bir süre içerisinde geliştirildi ve her biri yüksek sürüş dinamizmi sunan bir model ailesine dönüştü. Yıl dönümümüz anısına yeni AMG GT C Coupé modelimizi Edition 50 özel modeli ile satışa sunuyoruz. Eş zamanlı olarak AMG GT ve AMG GT S modellerimizi de görsel açıdan ve teknik olarak iyileştiriyoruz.” dedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19467 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mercedes-amg, mercedes-amg gt c ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim