Anlık Bildirim

Maliye Bakanı: Açgözlülük olunca her yere TEDES ceza sistemi kuruldu

Maliye Bakanı Naci Ağbal gazetecilerle bir araya gelerek trafik cezaları ve TEDES hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Naci Ağbal,"Trafik cezaları tebliği 1 yılı geçmişse mutlaka itiraz edin." dedi.

Maliye Bakanı: Açgözlülük olunca her yere TEDES ceza sistemi kuruldu

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile ilgili konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Sözlerimin arkasındayım. Gerekli uyarılar ve uyarıcı levhalar konulmadan TEDES uygulamalarının yapılması haksızlıktır. Çok iyi niyetlerle yola çıktık dedik ki, bir kazan kazan. Yani belediyeler bu sistemi kuracak. Ben bir kamu kaynağı harcamadan bir ceza sistemi kuruyorum. Sonra bir gördük ki bunu belediyeler şirketlere devretmiş. Bir de açgözlülük diyeceğim açgözlülük olunca da her yere kurmuşlar onu." dedi

Sözlerine devam eden Naci Ağbal EDS sisteminin doğru bir proje olduğunun ve yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Bu projenin belediyeler tarafından değil bölgesel olarak yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Bölgesel düzeyde belli kural, kaide ve standartlarla EDS sisteminin özelleştirilebileceğini ve amaçlarının gelir elde etmek değil aslında trafik kurallarına uyulmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Trafik Cezaları Tebliği 1 Yılı Geçmişse Yok Hükmündedir

Ağbal, 2011 yılında Çalışma Müsteşarına gelen bir cezadan bahsederek "Dedi ki ya geçen gün bana trafik para cezası geldi, olay 4 yıl önceydi; 4 yıl sonra bana tebliğ ediliyor. Bende torba yasa bir kural koyalım dedim. Bundan sonra dedik bir trafik ceza tutanağı tutulduktan sonra 1 yıl geçtikten sonra artık onu tebliğ edemezsin zaman aşımı olur. Dolayısıyla, şu anda bir yıldan sonra trafik cezası tebliğ edilmişse o aslında yok hükmündedir ona itiraz etmek lazım” dedi.

TEDES Nedir?

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, trafik akışını denetlemek ve kurallara uymayan sürücülere ceza verilmesi adına kurulan görüntülü izleme sistemidir. Kurallara uymayan sürücülere TEDES tarafından otomatik olarak ceza gönderilmektedir.
İçişleri Bakanlığı; TEDES'in uygulanmasında yaşanan bazı sorunlar ve vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda TEDES'i yürürlükten kaldırdı. Yeni düzenlemeler ve belirlenecek standartlar çerçevesinde TEDES yeniden yürürlüğe girecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12894 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
trafik cezası, maliye bakanı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim