Anlık Bildirim

LG, ekran altına parmak izi okuyucu entegre etti

Son dönemde parmak izi okuyucusunun ekrana entegrasyonu konusu sıkça gündeme geliyor. LG Innotek, bu konuda geliştirdiği yeni çözümü ile önemli bir adım atıyor.

Parmak izi okuyucuların kasa üzerine değil, ekran üzerine entegrasyonu ile ilgili uzun zamandır çalışmalar yapılıyor ve bazı girişimlerin bu konuda hazır projeleri var. Akımın yaygınlaşması adına ise ilk önemli adım LG’den geldi. LG Innotek iştiraki, ekrana entegre edilmiş parmak izi okuyucusu geliştirdiğini duyurdu.

Ekrana bir sensör entegre etmek oldukça zor bir işlem ve farklı yöntemler geliştirmek gerekiyor. Firma, ekranın alt kısmına 0.3mm boyutunda bir oluk açmış ve sensörü özel bir yöntemle buraya yerleştirmiş. Darbelerden korunabilen sensör, ayrıca yüz binde 2 gibi bir hata oranı sergiliyor.

LG’nin yeni sensörü ile birlikte tasarım konusunda da üreticilerin eli güçlenmiş oluyor. Fiziksel bir okuyucu tuşu gerekmediği için, ön panelde tamamen kapasitif tuş tasarımı olabilecek. Ayrıca artık arka kısma da bir yuva yerleştirmeye gerek olmayacak.

Bu konuda Snapdragon 820 yonga setinde de benzer bir çözüm mevcut. Farklı olarak ultrason dalgaları ile parmak izi okunuyor ve fiziksek bir butona gerek kalmıyor. Kullanıcı kasa üzerinde belirli bir noktaya parmağını koyarak tarama yaptırabiliyor. Bununla birlikte pek çok Snapdragon 820 yonga setli cihazda ultrason tarayıcı tercih edilmiyor ve fiziksel butonlar ilgi görüyor. Bu bakımdan, LG’nin yeni çözümü daha çok benimsenecektir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8275 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, lg mobile ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim