Anlık Bildirim

Kosta Rika, 2017'de tam 300 gün hiç fosil yakıt kullanmadı

Küçük bir Latin Amerika ülkesi olan Kosta Rika, 2017 yılında tam 300 gün tüm enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan sağladı. Ülkenin en büyük enerji kaynağı ise hidro kaynaklar oldu.
Yenilenebilir enerjiye verdiği önemle son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kosta Rika, 2016 yılındaki büyük başarısının ardından 2017 yılını da yine çok verimli geçirdi. Bu yıl yeni bir rekora imza atan Latin Amerika ülkesi, henüz Kasım ayında olmamıza rağmen yılın 300 günü ülkenin tüm enerji ihtiyacının yenilebilir enerji kaynaklarından sağlandığını açıkladı.

Kosta Rika Enerji Denetimi Ulusal Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre ülkenin enerji ihtiyacının %99.62'si 5 farklı yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ediliyor. Bu kaynaklardan hidroelektrik, %78.26'lık oranla ülkenin en büyük enerji kaynağı olmuş. Hidroelektrik kaynakların ardından ise %10.29'luk oranla rüzgar enerjisinin, %10.23'lük oranla geotermal enerjinin ve son olarak %0.84'lük oranla biyokütle ve güneş enerjisinin ülkenin enerji ihtiyacına katkıda bulunduğunu görüyoruz.


Tüm bu yenilenebilir enerji kaynaklarının yeterli gelmediği zamanlarda ise Kosta Rika tabiki fosil yakıtlara başvurmak zorunda kalmış. Ancak Enerji Denetimi Ulusal Merkezi tarafından yayınlanan raporda böylesi bir durumun en son 1 Mayıs tarihinde gerçekleştiği belirtiliyor. Yani Latin Amerika ülkesi, şu sıralar hiç fosil yakıt kullanılmayan 200 günlük bir seri yakalamış durumda.

Kosta Rika, bu yıl öncesinde ise 2015 yılında tam 299 gün, 2016 yılında ise 254 gün hiç fosil yakıt kullanmamıştı. Latin Amerika ülkesinin bu alanda kesinlikle övgüye değer işler başardığı bir gerçek ancak bu başarısındaki en büyük etkenlerden biri de tabiki sahip olduğu yüzölçümü ve nüfus. Sadece 51.000 kilometrekare yüzölçüme sahip olan Kosta Rika, 4.9 milyon insana ev sahipliği yapıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim