Anlık Bildirim

Kompakt kaset 50. yılını geride bıraktı

Kompakt kaset 50. yılını geride bıraktı

Günümüzde artık medya içerikleri CD, DVD veya Blu-ray gibi taşınabilir ortamlarda veya internet üzerinden erişilebilir durumda. Ancak biraz daha eskiye gittiğimiz zaman kompakt kaset teknolojisinin pazarın en popüler kaynağı olduğunu söyleyebiliriz.

Pazara ilk kez 13 Eylül 1963 yılında Philips tarafından sürülen kompakt kaset teknolojisi büyük bir devrime de imza atmıştı. Görsel kayıtlar uzun bir süre VHS kasetlerde dağıtılsa da video kaset oynatıcılar her tüketicinin erişebileceği noktada bulunmuyordu.

Ancak kompakt kasetler özellikle Walkman tarzı cihazlarla cebimize kadar girmeyi başardı. Bu bakımdan asıl devrimi kompakt kaset teknolojisi gerçekleştirmiş oldu. İnsanların düzinelerce kasetten oluşan müzik koleksiyonlarını hemen her evde görebilirdiniz. Bu kasetler sadece dağıtım için kullanılmıyordu. Aynı CD'lerde olduğu gibi kaset çalarların kaydedici özelliği sayesinde dış ses veya radyo kaydı da yapılabiliyordu.

Zaman içerisinde kompakt kasetler farklı boyutlarda ve sadece müzikçalarlarda değil, ses kaydedici veya telesekreter gibi cihazlarda da karşımıza çıkmaya başladı. Ancak kompakt kasetler de diğerleri gibi teknolojiye yenik düştü ve piyasadan kayboldu. Şu anda halen bazı ses kaydedici ve telesekreter gibi cihazlarda kompakt kaset kullanımına rastlamak mümkün. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1671 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Müzik / Ses Sistemleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim