Anlık Bildirim

Karşınızda AMD Radeon RX Vega 64 Limited Edition

AMD'nin yeni nesil Radeon RX Vega 64 Limited Edition ekran kartı ortaya çıktı. Kartın tasarımı ve teknik özelliklerine ilişkin en son görüntü ve detaylar haberimizde.
AMD'nin resmi tanıtımını bugün yapacağı Radeon RX Vega ekran kartları boy göstermeye başladı.  Linus Tech Tips tarafından paylaşılan fotoğraflarda gördüğümüz model Radeon RX Vega 64 Limited Edition. Gümüş renkli fırçalanmış alüminyum soğutucu kapağına sahip olan ekran kartında ayrıca LED aydınlatmalı Radeon ve Frontier Edition'daki benzer şekilde köşeye konuçlandırılmış bir R logosunun olduğunu görüyoruz.
Üzerinde iki adet 8pin güç konnektörü bulunan ekran kartı, aynı zamanda hemen yan tarafa dizilmiş LED vasıtasıyla güç bağlantısının durumu hakkında bilgi verebiliyor. Temel tasarım özellikleriyle Radeon RX 480 ile benzerlik gösteren ekran kartında blower soğutucu kullanılırken, sıvı soğutmalı opsiyon da AMD tarafından sunulacak gibi görünüyor. Vega 10XT GPU'sunu kullandığı tahmin edilen ekran kartına 64 işlem ünitesi içerisinde toplam 4096 adet paralel işlem birimi, 256 doku ünitesi ve 64 ROP birimi eşlik ediyor. 2048-Bit bellek veri yolu üzerinde 8GB ve/veya 16HBM2 bellekle desteklenen Radeon RX Vega 64 Limited Edition için saat hızları bilinmese de 13+ TeraFLOP çift ve 26+ tek hassasiyetli işlem gücü, Frontier Edition modeline kıyasla saat hızlarının biraz daha yüksek olacağını işaret ediyor. Buna istinaden TDP değeri de yine Radeon RX Vega Frontier ile benzerlik gösterebilir, yani ~300W olabilir.
AMD Radeon RX Vega ekran kartlarının tanıtılacağı etkinlik, ilginç bir şekilde canlı yayınlanmayacak. Son dönemdeki bütün etkinliklerini canlı yayınla paylaşan AMD, Ryzen'dan sonra son yılların ikinci büyük ürünü olan Vega'yı ise kapalı kapılar ardında tanıtacak ve muhtemelen etkinlik videosunu daha sonra yükleyecek. Ancak pek tabi ki Vega ailesiyle ilgili resmi bilgiler, videodan bağımsız olarak eş zamanlı olarak dünya ile paylaşılmış olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8119 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim