Anlık Bildirim

Kanadalı Astronot: “Uzayda tek başımıza olduğumuzu düşünmüyorum”

Kanadalı astronot Chris Hadfield, etkinlik için geldiği Türkiye'de önemli açıklamalarda bulundu. Hadfield uzayda yaşam olmadığını ve uzay gemisine binmenin bisiklete binmek gibi olduğunu söyledi.
Kanadalı astronot Chris Hadfield, National Geographic Live: Uzaydan Dünyamız etkinliği için Türkiye’ye geldi. Burada açıklamalarda Hadfield, uzayda yaşam olmadığı konusunda iddialı açıklamalarda bulundu.

Uzayda çektiği videolar ile ilgi toplayan Chris Hadfield, 5 yıl önce çektiği uzayda Space Oddity şarkısını söylemiş ve yerçekimsiz ortamdaki ilk müzik videosunu çekmiştir. Hadfield, paylaştığı video ve fotoğraflarla birçok insanın ilgisini uzaya yöneltmeyi başardı. 

"5 bin gezegen taradık, yaşam formu bulamadık"

Chris Hadfield, 5 bin gezegen taradıklarını ancak yaşamın olduğu tek yerin Dünya olduğunu vurgulayarak “Diğer gezegenlerde yaşam arayan bir uydu fırlattık, 5000 gezegen taradık ama hayat formuna rastlamadık. Halen tek yaşam gördüğümüz yer Dünya. Tek başımıza olduğumuzu düşünmüyorum ama bir kanıt bulana kadar bilmiyoruz. Mars’ta geçmişte yaşam olup olmadığı araştırılıyor. Belki Mars’ta atmosfer ve su vardı. Sonra yaşam Dünya’da gelişti, bunlar halen inceleniyor.” dedi.

“İnsanlık Ay’a filan çıkmadı, oraya gidilmedi, stüdyoda çekildi o fotoğraflar” diyor... Ne diyorsunuz?

“Cahil kalmakta ısrar eden insanları umursamıyorum. Bu, onların seçimi. Neredeyse parmak hareketiyle dünyanın tüm bilgisine ulaşabilirsin. Wikipedia’da ‘Apollo İniş Teorisi’ne bakın. Size yüzlerce ispat sunacaktır. Cahil kalmak istiyorlarsa yapacak bir şey yok...”

Uzay gemisine binmek bisiklete binmek gibi

İnsan uzayda ne kadar korkuyor?” sorusu üzerine uzay gemisine binmeyi bisiklete binmeye benzeten Hadfield, “Tehlike’ ve ‘korku’ arasında fark var. Biz genellikle ikisini birbirine karıştırıyoruz. Korkunun ilacı yetkinlik, o işe hâkim olabilmek. Bunu, bisiklete binmeye benzetebiliriz. İlk kez bisiklete bindiğinizde, nasıl kullanacağınızı bilmediğiniz için tehlikeli ve korkutucu gelir. Ama kullanmayı öğrendiğinizde, artık korkutucu olmaktan çıkar. Ama bisiklet değişmemiştir, tehlike tamamen aynıdır, sadece siz değişmişsinizdir.” yanıtını verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6334 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uzaylı, astronot ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim